Nationale-Nederlanden sponsort Gemeentemuseum Den Haag

Nationale-Nederlanden en het Gemeentemuseum Den Haag zijn een samenwerking aangegaan met de tentoonstelling Kleur Ontketend: een waarfeest voor het oog.

De sponsoring past in de ambitie om met de komst van het hoofdkantoor van NN Group naar Den Haag de samenwerking met Haagse culturele instellingen nieuw leven in te blazen.
"Kunst verbindt én verrijkt. Door kunst en cultuur te ondersteunen wil NN Group nieuwe mogelijkheden creëren om contact te hebben met klanten en de medewerkers te inspireren", aldus NN in een persbericht.

De tentoonstelling brengt in een ware kleurenexplosie het werk samen van zowel de Franse grootmeesters van kleur zoals Claude Monet, Henri Matisse en Paul Cézanne, als de meesters van de Lage Landen zoals Leo Gestel, Jan Toorop, Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Rik Wouters.
Naast deze bijzondere tentoonstelling is er een connectie tussen Nationale-Nederlanden en het Gemeentemuseum door de architect H.P. Berlage (1856-1934). Niet alleen is het museum het laatste meesterwerk van deze internationaal vermaarde architect, Berlage was ook de huisarchitect van De Nederlanden van 1845 (de rechtsvoorganger van Nationale-Nederlanden). Hij bouwde maar liefst zeven kantoren en ook twee woonhuizen voor de toenmalige directeur Carel Henny – indertijd een bekende in de Haagse ‘kunstscene’. Het kantoormeubilair, klokken en servies voor Nationale-Nederlanden waren van de hand van de bouwmeester. Een deel van deze stukken bevindt zich in het historisch archief van Nationale-Nederlanden, het meubilair is geschonken aan het museum.

Kleur Ontketend is van 3 oktober 2015 tot en met 3 januari 2016 te bezichtigen.