NFF presenteert in 2018 filmfestivaldagen door het jaar heen

Op zondag 21 januari presenteert het Nederlands Film Festival (NFF) in samenwerking met Pathé en BankGiro Loterij een speciale NFF-dag in zes steden door het hele land.

Het publiek krijgt de mogelijkheid om de nieuwe Nederlandse film Taal is zeg maar echt mijn ding, gebaseerd op de bestseller van Paulien Cornelisse, en twee exclusieve voorpremières te zien: De Wilde Stad van de makers van De Nieuwe Wildernis en Gek van Oranje, een feelgood mozaïekfilm met o.a. Gouden Kalf-winnaars Hannah Hoekstra en Nasrdin Dchar in de hoofdrol.

De NFF special ‘Verrassend Nederlands’ vindt plaats in Pathé Groningen, Zwolle, Nijmegen, Maastricht, Breda en Den Haag (Buitenhof). ‘Verrassend Nederlands’ is een combinatie van drie spiksplinternieuwe films voor de Nederlandse filmliefhebber. NFF brengt met dit programma op 21 januari films van Nederlandse regisseurs, scenarioschrijvers en producenten die samen reeds verantwoordelijk waren voor diverse Gouden en Platina Films.

Distributeur Entertainment One Benelux brengt Taal is zeg maar echt mijn ding van producent PV Pictures op 18 januari uit in de Nederlandse bioscopen. Gek van Oranje wordt op 8 februari door September Film uitgebracht en De Wilde Stad op 1 maart door distributeur Amstel Film.
Het NFF organiseert ‘Verrassend Nederlands’ in samenwerking met Pathé en BankGiro Loterij vier keer per jaar. Deelnemers van BankGiro Loterij ontvangen 20% korting op de toegangsprijs. Het Nederlands Film Festival vindt jaarlijks in september in Utrecht plaats.