Rijksmuseum viert familiemaand met Disney

Het Rijksmuseum werkt samen met Disney aan een nieuw familieprogramma. Dit programma wordt feestelijk gelanceerd tijdens de familiemaand die het Rijksmuseum jaarlijks in oktober organiseert. De Rijksmuseum familiemaand wordt georganiseerd in samenwerking met KPN en the Walt Disney Company Benelux.

Jonge bezoekers kunnen een aantal pronkstukken van het Rijksmuseum op een speelse manier onderzoeken met een Mickey Mouse boekje vol zoek – en tekenopdrachten. Ook zijn er de gehele maand oktober allerlei workshops en rondleidingen, zoals een masterclass met echte Disney-tekenaars en een workshop waarin je een mini-tekenfilm maakt.

Het Rijksmuseum wil het bezoek van families en kinderen verrijken met een breed, toegankelijk programma. Samen met Disney ontwikkelt het Rijksmuseum de komende periode verschillende familie-activiteiten. Eerder ging het Rijksmuseum al verschillende keren een samenwerking aan met Donald Duck magazine, dat Disney onder licentie heeft gebracht bij De Persgroep.

In oktober staat de familiemaand in het teken van Disney met allerlei leuke tekenopdrachten in het gedachtengoed van Disney. Net als een echte Disney-tekenaar, haal je inspiratie uit de meesterwerken en laat je je fantasie tot leven komen. Het boekje (in de vorm van Mickey Mouse) is gratis verkrijgbaar in het Rijksmuseum.

Ook zijn er verschillende masterclasses en workshops voor kinderen. De Masterclass: tekenen met Disney begint met kijken. Hoe tekende Rembrandt een leeuw, en hoe pakten de tekenaars van Disney dit eeuwen later aan? In deze masterclass leer je van een echte Disney-tekenaar hoe je zelf verschillende dieren kunt tekenen. Een tekening laten bewegen kan al met een simpel stokje en stukje karton. In de Workshop Tovertekening maak je je eigen mini-tekenfilmpje. In de Workshop Schilderen als Walt Disney of Disney tekenaar staat het schilderen van een hoofdpersoon centraal. Ook is er een Workshop Deftige Dieren en een Familierondleiding Het beste van het Rijksmuseum.