Royal Talens partner van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum en Royal Talens hebben onlangs een samenwerkingsverband gesloten. Royal Talens voorziet het Rijksmuseum als ‘preferred supplier’ de komende jaren van schilder-, kleur- en tekenbenodigdheden. Daarnaast gaan beide partijen intensief samenwerken op het gebied van educatie, kennisuitwisseling en het ontwikkelen van gezamenlijke producten.

Taco Dibits, hoofddirecteur van het Rijksmuseum: "Leren kijken door te doen is het motto van de Teekenschool van het Rijksmuseum. Royal Talens is voor het Rijksmuseum dan ook de ideale partner om tekenproducten en educatieve mogelijkheden te ontwikkelen waarmee jong en oud kan leren kijken door te doen.”

Als onderdeel van de samenwerking gaat Royal Talens de benodigde materialen aan de Teekenschool van het Rijksmuseum leveren. Daarnaast wordt tijdens de succesvolle #hierteekenen-zaterdag en het jaarlijkse tekenevenement The Big Draw (8 en 9 oktober) voortaan getekend met potloden van Bruynzeel, één van de vele merken van Royal Talens.

Een eerste resultaat van de samenwerking is de Grote Meesters collectie, vier nieuwe blikken met kleur-, aquarel- en grafietpotloden die geïnspireerd zijn opeen aantal van de bekendste werken uit het Rijksmuseum. Deze collectie is vanaf vandaag onder andere verkrijgbaar in de museumwinkel van het Rijksmuseum.
Ronald Benning, CEO van Royal Talens: "Als leverancier van schilder-, kleur- en tekenproducten dragen wij kunst en creatieve expressie in het bijzonder een warm hart toe. Het is geweldig dat wij onze missie samen met het Rijksmuseum verder kunnen uitdragen."Royal Talens is mondiaal een van de grootste producenten van kunstschildermaterialen voor professionele kunstenaars, creatieve hobbyisten en educatieve instellingen. Het in 1899 opgerichte bedrijf mag sinds 1949 het predikaat ‘Koninklijk’ voeren, en exporteert haar producten inmiddels naar meer dan 100 landen.