Takii verlengt partnerschap met Van Gogh Museum

Partner in zonnebloemen Takii en het Van Gogh Museum hebben hun zevenjarige samenwerking opnieuw met drie jaar verlengd, tot 2025. De verlenging van het partnerschap is symbolisch van start gegaan aan het begin van de zomer.

Sinds de start van het partnerschap in 2015 heeft Takii als sponsor verschillende opvallende acties georganiseerd, zoals de Sunflower Flash Amsterdam waarbij een creatieve uiting werd gegeven aan Van Goghs wereldberoemde inspiratiebron: de zonnebloem. Deze bloem bracht Van Gogh ertoe zijn beroemde werk Zonnebloemen te schilderen. In 2023 viert het Van Gogh Museum zijn 50-jarig jubileum dat op grootse wijze gevierd zal worden. Ook dan zullen zonnebloemen, die voor Van Gogh symbool stonden voor hoop en vriendschap, een prominente rol spelen.

Ton Kuipers, Managing Director Takii Europe: “Vanuit het partnerschap zijn bijzondere campagnes en samenwerkingen ontstaan waarin wij zonnebloemen op unieke wijze onder de aandacht hebben gebracht. Wij kijken er naar uit de fijne samenwerking met het Van Gogh Museum voort te zetten!”

Emilie Gordenker, algemeen directeur van het Van Gogh Museum: “In ons jubileumjaar mogen de zonnebloemen van Takii natuurlijk niet ontbreken! We zijn ontzettend blij dat we met Takii als trouwe partner de schoonheid van Van Goghs geliefde zonnebloem kunnen delen met het publiek.”

Als startsein van de zomer prijkt in de entreehal van het Van Gogh Museum een speciaal decor van zonnebloemen, tot stand gekomen door Takii en de meesterbloemisten van The Wunderkammer.

Op de foto: Ton Kuipers, directeur van Takii Europe en Emilie Gordenker, algemeen directeur van het Van Gogh Museum. Foto: Jelle Draper