TEFAF Maastricht en AXA XL vieren 20 jaar partnerschap

TEFAF, ’s werelds meest vooraanstaande organisatie voor beeldende kunst, antiek en design, viert haar 20-jarig partnerschap met AXA XL, een divisie van AXA, op TEFAF Maastricht van 9 tot 14 maart 2024. Sinds het begin van de samenwerking in 2004 delen beide organisaties het geloof in de kracht van kunst om ons leven te transformeren en te verrijken, en community’s te versterken.

Ter viering van het 20-jarig jubileum is het langdurige partnerschap vernieuwd voor 2024 met een nog rijker programma. AXA XL zal de hoofdsponsor zijn van de eerste TEFAF Summit, die tijdens TEFAF Maastricht 2024 wordt gelanceerd. De TEFAF Summit wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse UNESCO Commissie, TEFAFs langdurige erfgoedpartner Cultural Emergency Response en diverse andere toonaangevende instanties. De TEFAF Summit zal zich richten op kritieke kwesties met betrekking tot cultureel erfgoed.

Hidde van Seggelen, voorzitter van TEFAF, spreekt namens het gehele TEFAF-bestuur zijn enthousiasme uit over het uitbreiden, vernieuwen en versterken van de langdurige samenwerking: "Wij zijn verheugd om deze bijzondere mijlpaal met AXA XL te vieren. Hun standvastige toewijding aan TEFAF en de grotere kunstgemeenschap is onschatbaar, en we kijken uit naar nog vele succesvolle jaren samen."

Sylvie Gleises, CEO van AXA XL in Singapore, is recent benoemd tot lid van de wereldwijde adviesraad (Global Advisory Board) van TEFAF. Over het jubileum zegt ze het volgende: "De samenwerking tussen TEFAF en AXA XL getuigt van de kracht van kunst. Het is een stralend voorbeeld van wat bereikt kan worden door samenwerking en gedeelde passie. Ons partnerschap stelt ons in staat een kernsegment van onze community te bereiken, en ik ben vereerd en verheugd om toe te treden tot de wereldwijde adviesraad van TEFAF. Als nieuw lid ben ik toegewijd om mijn steun, advies en perspectief te bieden."

Gleises is verantwoordelijk voor de verzekeringsactiviteiten van AXA XL in Singapore. Zij is ook de Executive Sponsor voor de strategie van AXA XL inzake kunstverzekeringen in APAC & Europa. Sylvie Gleises trad in 2006 in dienst bij de AXA Groep en heeft verschillende strategische functies bekleed, waaronder Chief of Staff voor de voormalige voorzitter & CEO van de Groep, Henri de Castries. Zij was ook CEO voor Continentaal Europa en Global Head of Distribution and Marketing voor AXA Art, waar zij met name verantwoordelijk was voor de relatie met TEFAF.

AXA en kunst

Naast de samenwerking met TEFAF omvat de langdurige toewijding van AXA XL aan de kunsten het financieren van academisch onderzoek, de bescherming van cultureel erfgoed, kunstconservering en -restauratie, en het organiseren van een jurycompetitie, de AXA Art Prize, voor kunststudenten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Trouw aan haar waarden om cultureel erfgoed te beschermen en over te dragen, zet AXA zich al vele jaren in voor het behoud van Franse culturele monumenten met een internationaal bereik, waaronder Het Paleis van Versailles, de Notre-Dame en de renovatie van de Salle des États in het Louvre (Musée du Louvre). AXA heeft samen met het Franse Nationale Monumentencentrum (CMN, Centre des monuments nationaux) de restauratie en renovatie van de Arc de Triomphe ondersteund, die dit jaar zal worden voltooid.