Viktor&Rolf in de Kunsthal breed ondersteund

De tentoonstelling in de Kunsthal ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf, wordt door een groot aantal bedrijven ondersteund.

De Kunsthal en Viktor&Rolf staan bekend om hun verschillende samenwerkingen met grote merken, bedrijven en particulieren. In de aanloop naar en tijdens de tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ zijn verschillende initiatieven en samenwerkingen tot stand gekomen. Rotterdamse, landelijke en internationale partners maken met hun bijdrage de tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam mogelijk. Enkele van de noemenswaardige samenwerkingen bij de tentoonstelling zijn:

ING
ING is hoofdsponsor van de tentoonstelling én hoofdsponsor van de Kunsthal. ING en Kunsthal Rotterdam delen de missie om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Voor ING is een speciale Viktor&Rolf betaalpas ontworpen, die klanten kunnen aanvragen via MijnING.nl. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers in de Kunsthal in een speciale photobooth hun passie voor Viktor&Rolf delen. Ook brengt de ING Kunstbuzz circa 300 leerlingen naar de tentoonstelling om jongeren kennis te laten maken met deze Nederlandse mode-iconen.

BankGiro Loterij
In samenwerking met de BankGiro Loterij wordt de tentoonstelling landelijk onder de aandacht gebracht bij haar deelnemers. In de Kunsthal wordt een speciaal event voor VIP-kaarthouders georganiseerd evenals voor de BankGiro Loterij deelnemers die voor de Kunsthal meespelen en daarmee de Kunsthal ondersteunen.

Vogue
Vogue besteedt ruim aandacht aan Viktor&Rolf in hun juninummer dat medio mei verschijnt, met onder meer een exclusieve fotoshoot, een interview met de curator over Viktor&Rolf en redactionele aandacht voor de tentoonstelling.

Design hotel Mainport
De officiële hotelpartner Mainport accommodeert alle beroemde openingsgasten en biedt een exclusief arrangement voor bezoekers aan de Kunsthal.

De Bijenkorf
De Kunsthal werkt samen met de Bijenkorf aan extra zichtbaarheid voor de tentoonstelling met onder andere een etalage in Bijenkorf Rotterdam als eye-catcher voor het winkelende publiek, een merchandise-assortiment voor haar klanten en nauwe samenwerking op marketingvlak.

Uniek

De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ toont een aantal van de meest indrukwekkende en innovatieve werken van het Nederlandse designduo Viktor&Rolf en onderzoekt de elementen die de ontwerpers uniek maken in de hedendaagse modewereld. Hun modeshows zijn als ‘performances’ van grote zeggingskracht. De Russian Doll-show in 1999, waarin Viktor&Rolf negen lagen kleding om slechts een model, topmodel Maggie Rizer, draperen, zorgt voor hun internationale doorbraak. Vervolgens volgen vele andere spraakmakende haute couture shows, waaruit stukken te zien zijn in de tentoonstelling, onder andere uit de collecties Bedtime Story (2005), The Fashion Show (2007), NO (2008), Cutting Edge Couture (2010), Red Carpet Dressing (2014), Wearable Art (2015) en Van Gogh Girls (2015), en niet eerder getoonde werken uit de nieuwste collecties, Boulevard of Broken Dreams (2017), Action Dolls (2017/18) en Surreal Satin (2018).

Bijzondere bruiklenen zijn de trouwjurk die Viktor&Rolf in 2004 ontwierpen voor Prinses Mabel van Oranje-Nassau ter gelegenheid van haar huwelijk met Prins Friso, die samen met de ‘Doll’ miniatuurversie ervan − speciaal door ING Art management in bruikleen gegeven − te bewonderen zijn. Andere bijzondere werken zijn het kostuum dat zij in 2016 voor Madonna hebben gemaakt voor haar inzamelingsconcert in Miami Art Basel, en de theaterkostuums voor de voorstelling ‘Dutch Doubles’ (2014) van Het Nationale Ballet. Museum Boijmans Van Beuningen is speciale bruikleenpartner van de tentoonstelling, met dank aan de Han Nefkens Foundation.

Bij de tentoonstelling verschijnt de jubileumpublicatie ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ samengesteld door gastcurator Thierry-Maxime Loriot en uitgegeven door nai010 uitgevers. Het boek bevat een exclusief recent interview van de curator met de ontwerpers, een fascinerende ‘glossary’ van Viktor&Rolf en een rijke iconografie met beelden van toonaangevende kunstenaars en fotografen zoals Cindy Sherman, Andreas Gursky, Herb Ritts, Anton Corbijn, Mert & Marcus, Annie Leibovitz, David LaChapelle, Tim Walker, Nick Knight en Inez & Vinoodh.