Cruyff Foundation en Lebara geven aftrap voor driejarig partnership

De Cruyff Foundation en Lebara gaan een driejarig partnership aan om samen de ontwikkeling en verbinding van kinderen door sport en spel te stimuleren.

De komende drie jaar gaan Lebara en de Cruyff Foundation samen diverse activiteiten en evenementen organiseren voor kinderen. Op nationale buitenspeeldag, woensdag 14 juni, was de aftrap van deze samenwerking tijdens MBeetje scoren op Cruyff Court Betondorp. Kinderen uit de buurt konden meedoen aan verschillende sportactiviteiten en spellen op en rond dit Cruyff Court (een veilige speelruimte voor kinderen).

Hoogtepunt van het evenement in Betondorp was het MBeetje scoren met straatvoetballer en Cruyff Foundation-ambassadeur Soufiane Touzani, waarbij kinderen een bal in het juiste gat moesten schieten om data voor hun mobiele telefoon (MB’s) te verdienen. De organisatie van het evenement was in samenwerking met de lokale buurtsportcoach, die de opleiding tot Cruyff Foundation Coach heeft voltooid. Hierdoor werkt de coach op 'Cruijffiaanse wijze' en volgens de 14 regels van Johan Cruijff tijdens de organisatie van sportactiviteiten en het coachen van kinderen en jongeren.

Niels Meijer, CEO van de Cruyff Foundation, is blij met de nieuwe samenwerking: “Johan Cruijff geloofde in de eindeloze kracht van sport en de invloed hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. De Cruyff Foundation geeft kinderen voor wie sport niet altijd even vanzelfsprekend is, de ruimte zich fysiek, sociaal en mentaal te ontwikkelen door sport en spel. De link met Lebara voelde daarom direct logisch. Samen staan we voor het sociale aspect van sport: verbinden. We zijn dan ook heel blij met de verbinding voor de komende jaren.”

Eelco Gijze, Commercieel Directeur van Lebara: “Lebara is ruim twintig jaar geleden begonnen met als missie: mensen laagdrempelig met elkaar in verbinding brengen. We zijn daarbij altijd dichtbij buurten en gemeenschappen betrokken. De missie van de Cruyff Foundation en de rol van de Cruyff Foundation Coaches om hun buurtgenoten in beweging te krijgen en samen te brengen, past goed bij ons. Voor ons is een partnership met de Cruyff Foundation dan ook een logische keuze en het evenement Mbeetje scoren is voor ons de aftrap van een partnership waarin we de komende drie jaar heel graag actief bijdragen aan het bereiken van deze missie.”

De Cruyff Foundation is actief in meer dan 20 landen. Wereldwijd zijn er bijna 300 Cruyff Courts, meer dan 650 Schoolplein14’s en bijna 600 actieve Cruyff Foundation Coaches.

Op de foto: Eelco Gijze, Lebara (r) en Niels Meijer, Cruyff Foundation geven samen met straatvoetballer en ambassadeur Soufiane Touzani (l) de aftrap van het partnership (© Lebara - Olivier White)