EFDN lanceert ‘More than Football Movement’

European Football for Development Network (EFDN) lanceert vandaag de ‘More than Football Movement’. Dit initiatief gaat commerciële partijen koppelen aan maatschappelijke projecten om zo enerzijds de maatschappelijke impact van voetbal nog verder te vergroten en anderzijds deze partijen te helpen verder invulling te geven aan hun eigen maatschappelijke belofte.

EFDN is opgericht in 2014 en heeft momenteel meer dan 170 profclubs, -competities en -bonden uit 32 Europese landen als lid. Hiermee worden 32 projecten uitgevoerd op de actuele maatschappelijke thema’s van vandaag: gezondheid, sociale cohesie en inclusie, onderwijs en werkgelegenheid, duurzaamheid en verantwoordelijk bestuur. Onder de leden van EFDN bevinden zich Nederlandse clubs als Ajax, Feyenoord en PSV, maar ook clubs als Juventus, Liverpool FC, FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Samen geven zij invulling aan de missie van EFDN, om de kracht van voetbal te benutten om maatschappelijke impact te creëren.

Ook voor commerciële partijen wordt het steeds belangrijker te laten zien dat zij zich op een impactvolle manier committeren aan maatschappelijk relevante thema’s. EFDN biedt deze partijen met de More than Football Movement de kans zich met hun merk te verbinden aan dit initiatief dat EFDN over heel Europa uitrolt, en daarmee ook de eigen MVO-doelstellingen te realiseren.

Hubert Rovers, oprichter en CEO van EFDN: “Sinds de oprichting van EFDN hebben we samen met onze ruim 170 leden al veel impact kunnen creëren langs de as van voetbal. We zijn ervan overtuigd dat juist in deze tijd nog meer nodig is. Door nu ook samen met het bedrijfsleven op te trekken ben ik ervan overtuigd dat we de kracht van voetbal nog beter kunnen gaan benutten om gezamenlijk maatschappelijke waarde te creëren.”

Kijk hieronder de Movement video.