ING, KNVB en Fonds Gehandicaptensport helpen het G-voetbal vooruit

ING heeft het contract met het Fonds Gehandicaptensport verlengd met 3 jaar. Met de contractverlening wordt voetbal voor mensen meteen handicap mogelijk gemaakt. Het Nederlandse G-voetbal krijgt daarmee een mooie impuls. De samenwerking wordt, ook met de KNVB, de aankomende jaren geïntensiveerd.

ING en het Fonds zijn al sinds 2011 met elkaar verbonden. Fonds Gehandicaptensport, ING en KNVB maken zich samen sterk om G-voetbal in de buurt mogelijk te maken. Met G-voetbalactiviteiten, zoals de ING G-voetbaldagen de bijdrage aan het Fonds voor startsubsidies stimuleert ING amateurverenigingen het voetbal voor mensen met een handicap op te zetten en de aandacht te geven die het verdient. Inmiddels hebben al een tiental clubs een subsidie bij het Fonds aangevraagd voor het G-voetbal. Zo wordt er o.a.aangepast vervoer mogelijk gemaakt, krijgen G-teams trainingsmateriaal, worden er bij clubs kennismakingsevenementen G-voetbal georganiseerd en neemt het kader van verenigingen deel aan de cursus G-voetbaltrainer van de KNVB.

Voetbal voor mensen met een handicap is nog lang niet altijd en overal vanzelfsprekend. Steven Sedee, Manager Sportsponsoring van ING: "ING wil het Nederlandse voetbal vooruit helpen. Natuurlijk hoort G-voetbal daarbij. Met onze contractverlening kunnen we samen met de KNVB en Fonds Gehandicaptensport het G-voetbal een mooie impuls geven. We kijken uit naar een nóg mooiere samenwerking met het G-voetbal in de schijnwerpers.”

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: "Helaas blijft de sportparticipaties van mensen met een handicap ook in voetbal nog achter. Het betekent veel voor ons dat ING, zo’n grote speler in het Nederlandse voetbal, het G-voetbal met ons en de KNVB naar een hoger plan wil tillen. We zijn blij dat we met ING als één team achter de sporters met een handicap staan.”

Marcel Geestman, coördinator passend voetbal KNVB: "Voetbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.We hopen door de samenwerking met hoofdsponsor ING en Fonds Gehandicaptensport het G-voetbal een extra impuls te kunnen geven. Zodat het aanbod wordt vergroot maar ook de kwaliteit van bijvoorbeeld het G-voetbal kader wordt verbeterd.”

Voetbal International is verbonden als mediapartner aan het Nationaal G-voetbalplan en zal een reeks maken met een 6-tal video''s over G-voetbal. Hierbij het eerste resultaat.

Foto: Peter Verheijen Fotografie