Lipton mede-sponsor Young Impact Awards

Volgens non-profit organisatie Young Impact kunnen jongeren de wereld positief veranderen. Een opvatting waar Lipton, ‘s werelds grootste thee en ijsthee merk, zich volledig bij aansluit. Lipton is daarom mede-sponsor geworden van de Young Impact Awards en de categorie Maatschappij.

Jaarlijks reikt Young Impact de Young Impact Awards uit aan jongeren die met hun initiatief tot het uiterste gaan om het verschil te maken in de wereld. Er zijn vijf awards verdeeld over de categorieën: Gelijke kansen, Maatschappij (waaronder eenzaamheid), Gezondheid, Klimaat en Diversiteit.

Binnen de categorie Maatschappij maken drie jongereninitiatieven kans op een award. Xavi Dors (13) voetbalt voor veiligheid in zijn wijk in Amsterdam-Zuidoost, de zusjes Floor (22) en Christien (13) uit Maastricht koken voor ouderen en Jongeren Speciaal Onderwijs uit Rotterdam bezorgde afgelopen december kerstlichtjes aan eenzame ouderen. "Als merk dat staat voor waardevolle connecties, wat raakvlak heeft met een thema als eenzaamheid, was de keuze snel gemaakt om dit jaar deel te nemen aan de Young Impact Awards en de categorie Maatschappij te sponsoren. We zijn vereerd om sponsor te mogen zijn van deze mooie categorie", zegt João Costa, Marketing Manager bij Lipton. "Alle genomineerden maken met hun initiatieven een indrukwekkend verschil voor de samenleving. Lipton gelooft dat fijne connecties bijdragen aan een gelukkig leven. Deze overtuiging sluit naadloos aan bij de initiatieven binnen de categorie Maatschappij, namelijk het creëren van een veilige omgeving en het terugdringen van eenzaamheid. Mocht de winnaar uit onze categorie komen, dan willen we hen uiteraard in het zonnetje zetten door hen de nodige hulp te bieden om samen verder te bouwen aan hun missie."

De uitreiking van de awards vindt plaats op Young Impact Day, de nationale actiedag voor jongeren, die dit jaar op 30 juni valt. Er zijn workshops over ondernemen, talent ontdekken bij jezelf en optredens van artiesten, binnen de corona maatregelen. Door de verhalen van de genomineerden van de Young Impact Awards wordt aan de hele wereld laten zien dat jongeren in Nederland nu al het verschil maken voor een betere wereld. Tot 31 mei kan er worden gestemd op de kandidaten in de verschillende categorieën via www.youngimpact.nl/stemmen/

Lees ook: ABN AMRO breidt samenwerking met Young Impact uit.