Steeds meer jongeren naar sportclub via Menzis

In 2015 kwamen 80.363 jongeren in beweging door de sportieve projecten die Menzis samen met zijn maatschappelijke partners organiseerde. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan in 2014. Het aantal jongeren dat via een project op school of bij een sportclub structureel is gaan sporten groeide dit jaar fors naar 48.377.

De 14-jarige Sven ten Brinke uit Hengelo is één van die jongeren. Hij werd lid van een wielerclub dankzij een gezamenlijk project met FC Twente. "Ik ben sterker en gespierder geworden en ik let meer op wat ik eet. Ik denk dat dit project een goede manier is om jongeren aan het sporten te krijgen. Mij heeft het in ieder geval goed geholpen”, zegt Sven.

Ook Ruben Wenselaar (bestuursvoorzitter Menzis) ziet dat de aanpak van Menzis werkt: "Met onze projecten willen we gericht blijven werken aan een gezonde toekomst van onze jeugd. En een blijvende, positieve impact hebben op hun leven. Samen leefkrachtiger, noemen wij dat. In de sportieve projecten die we met maatschappelijke partners organiseren en ontwikkelen, geven we extra aandacht aan jongeren die een belemmering hebben om te gaan sporten. Zoals een fysieke of mentale beperking of omdat er in het gezin geen geld is voor de contributie. Succesvolle voorbeelden hiervan zijn onze samenwerking met Special Heroes, het Jeugdsportfonds, het jeugdpartnerschap met de KNLTB en Vitesse, FC Groningen en FC Twente. Met deze en andere partners zorgden we er dit jaar voor dat voor ruim 48.000 jongeren sport nu een vast onderdeel in hun leven is."

Een compleet overzicht en analyse van een jaar vol beweging is te zien op menzis.nl/beweegscore.