BankGiro Loterij The Wall keert terug

De BankGiro Loterij The Wall keert terug bij SBS6 met een tweede seizoen. De spelshow onder leiding van presentator Winston Gerschtanowitz is vanaf 13 januari wekelijks te zien om 20:30 uur.

Het eerste seizoen van het spelprogramma scoorde meer dan een miljoen kijkers. In het tweede seizoen strijden de kandidatenkoppels opnieuw voor zoveel mogelijk geld. De enorme bedragen, de snelheid en onvoorspelbaarheid van de vallende ballen drijft de kijker naar het puntje van zijn stoel.

BankGiro Loterij The Wall is een internationale megahit en is inmiddels in 45 landen te zien. In de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk is het uitgegroeid tot de absolute nummer één spelshow. BankGiro Loterij The Wall wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland.

In het spelprogramma is aandacht voor het werk van culturele partners van BankGiro Loterij. Zo worden er vragen gesteld over cultuur en zijn er tijdens het programma prijsuitreikingen van de BankGiro Loterij te zien. Het publiek en de kandidatenkoppels bestaan uit BankGiro Loterij deelnemers. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.