Champions League blijft bij Veronica

De Champions League is ook de komende drie jaar te zien bij Veronica. John de Mol's Talpa Network heeft de uitzendrechten gekocht van de Europese voetbalbond UEFA. Op Veronica is straks ook Voetbal Inside te zien, dat verhuist van RTL naar de zender.

Komend seizoen worden de Champions Leaguewedstrijden van woensdagavond voor- en nabeschouwd door Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Eind maart bleek dat ze deze zomer overstappen van RTL naar Talpa. Fox Sports-presentatrice Hélène Hendriks neemt volgens een ingewijde de dinsdagavondwedstrijden van het toernooi voor haar rekening.

Het aantal Champions League-kijkers in Nederland is gedaald sinds het vertrek bij de publieke omroep in 2015. Op Veronica trok het toernooi dit seizoen tot dusver gemiddeld 976 duizend kijkers, zegt een Talpa-woordvoerder. Zaterdag 26 mei is de finale, Real Madrid – Liverpool.

Peter de Mönnink, CEO Talpa TV: "Drie jaar geleden waren we bijzonder enthousiast dat we als eerste commerciële zendergroep de UEFA Champions League mochten uitzenden, en dat hebben we sindsdien naar volle tevredenheid gedaan. Op dit moment is de stemming minstens net zo goed nu we deze uitzendingen voor alle Nederlandse kijkers kunnen continueren."

Wat De Mol heeft betaald voor de rechten is niet bekendgemaakt, maar algemeen wordt aangenomen dat het een stuk lager ligt dan de circa 20 miljoen euro die in het verleden werd betaald. De schatting is nu dat het bedrag rond de 9 miljoen euro ligt.