Champions League naar RTL, Europa League naar Talpa

Vanaf het nieuwe seizoen wordt de Champions League weer bij RTL uitgezonden. De Europese clubcompetitie verhuist met ingang van augustus 2021 van Talpa naar RTL 7. Talpa krijgt wel de rechten voor de Europa League die nu nog bij RTL zitten.

SBS/Talpa hadden de rechten voor de Champions League sinds 2015. Na het in de wacht slepen van de rechten stapten Wilfred, Genee, René van der Gijp en Johan Derksen in 2018 van RTL over naar de zender van John de Mol. De rechten liggen vanaf de zomer van 2021 voor de komende 3 jaar weer bij RTL.
Peter van der Vorst, Contentdirecteur RTL: “We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden. De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

Talpa heeft behalve de rechten voor de Europa League, ook de rechten voor de nieuwe Europa Conference League. Marco Louwerens, Directeur Televisie van Talpa Network: “Dit is heel mooi nieuws. De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is. Met de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen.”