Europa League blijft op RTL 7

De Europese voetbalcompetitie Europa League blijft ook de komende drie jaar op RTL 7 te zien. RTL heeft de uitzendrechten voor het Nederlandse open net gekocht.

RTL 7 zond de afgelopen jaren per speelronde al twee wedstrijden van de Europa League live uit. De overige wedstrijden zijn in samenvatting te zien. De situatie verandert in de komende drie jaar niet. Wel verandert de programmatische omlijsting bij RTL 7. Presentator Wilfred Genee en de analisten René van der Gijp en Johan Derksen verhuizen namelijk op 1 augustus naar Talpa TV. Daar gaat het Voetbal Inside-trio op maandag en vrijdag op tv-zender Veronica een voetbaldiscussieprogramma maken. Ook gaan ze bij deze zender bij wedstrijden van de Champions League als presentator en analisten aan de slag.

Al eerder bereikte TEAM, het marketingrechtenbureau van UEFA, met betaalzender FOX Sports overeenstemming over verlenging van de uitzendrechten van de Europa League. FOX Sports mag hierdoor elke speelronde alle wedstrijden live uitzenden op zijn betaalkanaal. Talpa bereikte eerder overeenstemming over de uitzendrechten voor het open net van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie Champions League. De uitzendrechten voor een live-schakelprogramma van de Champions League-wedstrijden zijn de komende drie jaar in handen van Ziggo Sport.