IKEA stapt in Designdroom

IKEA wordt programmasponsor van Designdroom. Het nieuwe tv-format is een initiatief van IKEA, SBS6 en Talpa. In het programma gaan zes interieurdesigners de strijd met elkaar aan om de titel de ‘Beste interieurdesigner van Nederland’ te bemachtigen.

Designdroom’ wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en is vanaf 30 augustus te zien bij SBS6.

In een afvalrace zetten de deelnemers alles op alles om steeds de mooiste en meest praktische interieurs te ontwerpen. Maar het blijft niet alleen bij ontwerpen, het ontwerp moet ook binnen 48 uur worden uitgevoerd. Daarbij worden ze iedere aflevering beoordeeld door de vakjury die onder andere bestaat uit designexpert van IKEA, Kim Wolthof. Het doel van het programma is wooninspiratie bieden en zoveel mogelijk mensen helpen met slimme woonoplossingen en handige design tips & tricks.;Iedere aflevering gaan de zes interieurdesigners aan de slag met een woonuitdaging die hen wordt voorgeschoteld. De opdrachten zijn afkomstig uit bestaande situaties. Het gaat dan niet om een reguliere make-over, maar om het bieden van woonoplossingen voor ingrijpende, veranderende leefsituaties zoals een nieuw samengesteld gezin met plots vijf i.p.v. twee kinderen, kinderen die uit huis gaan of een stel dat zich geen raad weet met de kleine kinderkamer nu er onverwacht een drieling op komst is. Hierbij worden zij bijgestaan door Kim Wolthof, designexpert bij IKEA.

"Bij IKEA willen we een beter dagelijks leven creëren voor zoveel mogelijk mensen. We hebben diepe kennis van het leven thuis en gaan voor vernieuwende woonoplossingen die voor iedereen bereikbaar zijn. In ‘Designdroom’ willen we onze passie voor design laten zien en hoe je onze woonoplossingen kan toepassen in je eigen interieur. We zijn benieuwd naar de slimme en inspirerende ideeën van de talentvolle interieurdesigners”, aldus Kim Wolthof.

Jeroen van der Boom presenteert Designdroom maar gaat bovendien wekelijks het land in, op zoek naar het verhaal achter de ontwerp-opdracht: het woonprobleem. Voor wie ontwerpen de designers? Wat is het verhaal achter hun woonsituatie? Als dat duidelijk is, kunnen de designers hun ontwerp volledig toespitsen op de situatie waarvoor deze bestemd is.