Samenwerking PLUS en 24 Kitchen

Supermarktketen PLUS en 24Kitchen gaan een strategische samenwerking aan waarbij het faciliteren van goed eten en het bieden van inspiratie centraal staan.

De samenwerking moet er voor zorgen dat 24Kitchen haar kijkers nu kan ontmoeten via de supermarkten van PLUS en biedt de supermarktketen meer kookinspiratie op de winkelvloer door middel van recepten en workshops van de bekende 24Kitchen-chefs. Ook online bundelen 24Kitchen en PLUS hun krachten door dagelijks tips te bieden om goed eten voor iedereen dichtbij te brengen.

Het foodplatform 24Kitchen heeft nu de mogelijkheid mensen rechtstreeks te bereiken en te ontmoeten in de PLUS supermarkten. Zo wordt er ingespeeld op de behoeftes en interesses van de consument met relevante informatie en inspiratie. Ook sluit de samenwerking aan bij de weg die PLUS begin vorig jaar is ingeslagen. Met de bijbehorende pay-off ‘Goed eten. Daar houden we van.’ laat PLUS zien waar het voor staat: aandacht voor goed eten, voor iedereen, elke dag. Dit wordt nu versterkt met behulp van het 24Kitchen-platform en chefs. Zo wordt er kookinspiratie geboden in de PLUS supermarkten, tijdens events en online. Ook worden er in verschillende supermarkten in Nederland kookworkshops gegeven, maken de chefs nieuwe receptenkaartjes en bieden zij ook via de onlinekanalen inspiratie met korte video’s en artikelen.

"Na de introductie van de vernieuwde communicatiestrategie zijn we op zoek gegaan naar een partner om hier extra invulling aan te geven,” zegt Bas Snetselaar, manager Formule en Communicatie bij PLUS. "In 24Kitchen hebben we een partner gevonden die het net als wij belangrijk vindt om verantwoord om te gaan met eten en het met aandacht te bereiden. Samen maken we goed eten toegankelijk voor iedereen, of het nu om recepten, ingrediënten of inspiratie gaat.”
Anke Meulendijks, Director Brand Partnerships bij FOX Networks Group vult aan: "Bij 24Kitchen vinden we het belangrijk om onze kennis en passie voor eten en koken te delen. Dit doen wij nu al via onze tv-zender, online kanalen, evenementen en kookboeken. Dankzij de samenwerking met PLUS doen wij dat straks ook op de winkelvloer van 261 PLUS supermarkten en op hun online kanalen. Zo brengen we lekker en goed eten steeds dichterbij.”

De komende periode wordt de samenwerking tussen PLUS en 24Kitchen zichtbaar via de verschillende kanalen. Zo start de samenwerking deze week met een inspirerende kookvideo van 24Kitchen-chef Estée Strooker.
PLUS was tot en met dit seizoen partner van de Eredivisie. FOX International Channels, dat eigenaar is van 24Kitchen, heeft een meerderheidsbelang in Eredivisie Media en Marketing.