Hein Barnhoorn interim directeur Nederlands Filmfestival

Het bestuur van het Nederlands Filmfestival heeft vandaag bekend gemaakt dat Hein Barnhoorn tot en met december 2017 de rol van Algemeen Directeur ad interim gaat vervullen.

De huidige directeur Willemien van Aalst draagt per 1 juli a.s. officieel haar taken en verantwoordelijkheden over aan Hein Barnhoorn en Zakelijk Directeur Petra Remmen.

Het bouwen van het verhaal en merken relevant maken voor publiek is de rode lijn in het werk van Barnhoorn (Haarlem, 1965). Hij werkte voor World Press Photo, bij modemerken als Esprit en Gaastra, voor CineNova en Film1. Bij Film1 en vervolgens UPC was Barnhoorn betrokken bij de grote digitale film-ontwikkelingen, co-financiering van films en was hij eindverantwoordelijk voor de sponsoring van het Nederlands Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Amsterdam Film Week en Amsterdam Series Week. Hij studeerde Communicatiewetenschap aan de UvA, is getrouwd en heeft vier kinderen.

Op 22 juni wordt er tijdens een besloten bijeenkomst officieel afscheid genomen van Willemien van Aalst als directeur van het NFF.