Peter Rovers nieuwe commercieel directeur Vitesse

Peter Rovers (56) is de nieuwe commercieel directeur van Vitesse. De ervaren Rovers was in het verleden onder meer actief bij PSV en sportmarketingbureau Pro Sport. Rovers start per 1 oktober bij de club en tekent een driejarig contract in Arnhem. Rovers is de opvolger van Olivier Smit die de club onlangs verliet.

Rovers heeft ruime ervaring in de sportwereld. De Brabander werkte veertien jaar bij sportmarketingbureau Pro Sport en was daarna ruim vijf jaar actief in het management van PSV. In Eindhoven was Rovers verantwoordelijk voor Commercie, Marketing en Business Development. De laatste jaren was hij actief als consultant in de sportmarketing en -commercie wereld.

Rovers kijkt vooruit: “Vitesse is een ambitieuze club die jaarlijks strijdt om Europees voetbal. Ik geloof in de potentie die ik zie bij Vitesse. In topsport gaat het om resultaat, zowel op als buiten het veld. Ik kijk er met enorm veel plezier naar uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van de club. Van nature ben ik iemand die kansen ziet. Die kansen, in de breedste zin van het woord, willen we gezamenlijk benutten om de club vooruit te helpen.”

Algemeen directeur Pascal van Wijk over de aanstelling van Rovers: “Peter is een ervaren vakman. Hij weet hoe het is om in de voetbalwereld te werken. Peter heeft een duidelijke visie die aansluit op de groei waar we bij onze club naar streven. Met Peter aan boord hebben we ons directieteam op volle sterkte en richten we ons vizier op een succesvolle en duurzame toekomst van onze club."

Rovers vormt samen met Pascal van Wijk (algemeen directeur) en Johannes Spors (technisch directeur) de driekoppige directie.