Dumoulin blijft meest aansprekende wielrenner

Ondanks dat hij dit wielerjaar door blessureleed werd geteisterd blijft Tom Dumoulin voor Nederlandse wielervolgers de meest aansprekende wielrenner. Dat blijkt uit onderzoek door Markteffect in samenwerking met Sponsorreport.

48% van de wielrenvolgers vindt Tom Dumoulin de meest aansprekende wielrenner. Matthieu van der Poel (22%) en Bauke Mollema (9%) staan op plaats 2 en 3.

Wanneer we naar het meest positieve imago en naar de beste wielerploeg vragen steekt Team Jumbo-Visma in beide gevallen met kop en schouders boven Team Sunweb uit. 90% van de ondervraagde wielerliefhebbers vindt dat Team Jumbo-Visma het meest positieve imago heeft, 1% meer vindt dat ze ook de beste wielerploeg van de twee zijn.

Het is dan ook niet vreemd dat de meeste wielervolgers de overstap van Tom Dumoulin naar Team Jumbo-Visma een goede overstap vinden. Daarmee komt de meest aansprekende wielrenner in de ploeg met het meest positieve imago. Driekwart denkt dat Dumoulin bij Team Jumbo-Visma meer kans maakt om nog een keer een grote ronde te winnen. 16% vindt het een goede overstap, maar twijfelt of hij nog een keer een grote ronde wint. Slechts 3% vindt het een slechte overstap.

Sponsorreport Brandtracker

Samen met marktonderzoeksbureau Markteffect onderzoekt Sponsorreport op regelmatige basis ontwikkelingen op het gebied van sponsoring voor merken en sporten onder consumenten.

Foto: Cor Vos / Team Jumbo-Visma