Red Bull en Jumbo veruit bekendste sponsors Max Verstappen

Red Bull en Jumbo zijn veruit de meest bekende sponsors van Max Verstappen onder volgers van de Formule 1. Andere sponsors van Verstappen als Exact, Ziggo en G-Star Raw blijven ver achter. Dat blijkt uit de nieuwste Brandtracker, een samenwerking tussen marktonderzoeksbureau Markteffect en Sponsorreport.

Dat Red Bull en Jumbo de meest bekende sponsors van Max Verstappen zijn zal niemand verrassen. Er is wel een significant verschil tussen de bekendheid van de twee merken. Andere sponsors van Verstappen als Exact, Ziggo en G-Star Raw blijven ver achter. Opmerkelijk is dat 10% géén sponsor van Verstappen kan noemen.
De grote invloed van Max Verstappen blijkt wel uit het feit dat twee op de drie volgers van Formule 1 de races intensiever zijn gaan sinds Verstappen deelneemt.

Heineken en Jumbo zijn de bekendste sponsors van de Heineken Dutch Grand Prix. Opvallend is dat niet-directe sponsors van de F1-race in Zandvoort, zoals Red Bull en Ziggo, vaker genoemd worden als sponsors van de wedstrijd dan de officiële partners Pon, VolkerWessel, Talpa en CM.com. Bijna 40 % kan geen sponsors noemen van de aanstaande Dutch GP.

Sponsorreport Brandtracker

Markteffect en Sponsorreport volgen op regelmatige basis ontwikkelingen op het gebied van sponsoring voor merken en sporten onder consumenten. De uitgebreide Brandtracker over Max Verstappen en Formule 1 is te vinden in het nieuwste nummer van Sponsorreport dat vorige week is verschenen.