Sponsorinkomsten Feyenoord gegroeid

De inkomsten uit partnerships bij Feyenoord zijn vorig seizoen met 1,1 miljoen euro toegenomen naar 13,3 miljoen euro. Feyenoord heeft het boekjaar 2016-2017 afgesloten met een nettowinst van 6,2 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Rotterdamse club.

Als bij de inkomsten uit partnerships, ook business seats, units en boarding worden meegenomen is de stijging met 1,4 miljoen euro toegenomen naar 25,6 miljoen euro. De opbrengst uit de verhuur van business seats en units bedroeg 11,3 miljoen euro (2015-2016 11 miljoen euro), een stijging van 0,3 miljoen euro. De inkomsten uit boarding zijn onveranderd ten opzichte van vorig seizoen en bedroegen 1 miljoen euro. Partnerships zorgen voornamelijk voor de stijging van de inkomsten.

In de inkomsten uit partnerships is tevens een bedrag begrepen van bijna 1,3 miljoen euro uit hoofde van de opbrengst lotenverkoop Vriendenloterij. Dit bedrag is in zijn geheel aangewend ten behoeve van de ontwikkeling en verbetering van de jeugdopleiding.

Feyenoord heeft het boekjaar 2016-2017 afgesloten met een nettowinst van 6,2 miljoen euro. De club het afgelopen seizoen een recordomzet van 68,7 miljoen euro heeft behaald. De stijging van de omzet is voornamelijk het gevolg van deelname aan de UEFA Europa League.

De mediabaten zijn voornamelijk als gevolg van de inkomsten vanwege de deelname aan de UEFA Europa League; gestegen met 1,2 miljoen euro. De opbrengsten uit de nationale competitie bedroegen 7,3 miljoen euro, een toename van 0,3 miljoen euro als gevolg van een stijging van het totaal bedrag van de te verdelen Eredivisie media- en marketinggelden.
De totale omzet uit Merchandising en Business to Consumer is eveneens gestegen naar 10,9 miljoen euro, een stijging ten opzichte van seizoen 2015-2016 van 1,7 miljoen euro. De stijging van de omzet uit merchandising ging van 9,2 miljoen euro naar 10,5 miljoen euro. De omzetstijging van de overige activiteiten bedroeg EUR 0,4 miljoen. Overige batenVoor het huidige seizoen verwacht Feyenoord wederom stijgingen van de inkomsten uit partnerships, verhuur business seats, merchandising en seizoenkaarten.

Feyenoord is de derde club die zijn jaarcijfers bekend maakt. Eerder liet ook Ajax weten dat de inkomsten uit sponsoring waren gestegen. PSV zag zijn sponsorinkomsten stabiliseren.

Overzicht sponsorinkomsten

Ajax - 29,1 miljoen euro
PSV - 17 miljoen euro
Feyenoord - 13,3 miljoen euro