ABN AMRO start in 2023 met rolstoeltennistoernooi voor vrouwen

Komend jaar organiseert ABN AMRO voor het eerst een rolstoeltennistoernooi voor vrouwen als onderdeel van het ABN AMRO Open. Het nieuwe toernooi is een eigen initiatief van ABN AMRO, volledig geïntegreerd in het bestaande tennis- en rolstoeltennistoernooi voor mannen. Het maakt de 50ste editie van het tennistoernooi – en de 15e van het rolstoeltennistoernooi – nog eens éxtra bijzonder. Sander Bestevaar van ABN AMRO: "Dit is een belangrijkste stap in de ontwikkeling van het vrouwenrolstoeltennis, waarmee we de weg naar gelijke kansen verder versnellen."

Gelijke ambitie verdient een gelijk podium, vindt ABN AMRO. Daarom zet de partner van het ABN AMRO Open de stap om een rolstoeltennistoernooi voor vrouwen te integreren in het grootste indoor tennistoernooi ter wereld. "Het rolstoeltennis ontwikkelt zich razendsnel, en topspelers zijn geweldige voorbeelden voor een jonge generatie", laat ABN AMRO weten. "Dit toernooi is dé manier om die fans te bereiken. Zo versnelt ABN AMRO de transitie naar een (sport)wereld met gelijke kansen voor iedereen."

"Fantastisch dat er een vrouwen-rolstoeltennistoernooi komt’, zegt Esther Vergeer. De oud-speelster is directeur van de rolstoeltennistoernooien bij het ABN AMRO Open. "We hebben zó veel sterke dames in Nederland. Diede de Groot is nu zelfs nummer 1 op de wereldranglijst. Te gek dat we haar in eigen land een podium kunnen geven. Het ABN AMRO Open neemt weer de pioniersrol op zich door mannen en vrouwen gelijke kansen te bieden. Hopelijk volgen anderen dit voorbeeld."

Vijftien jaar geleden voegde ABN AMRO al op eigen initiatief een rolstoeltennistoernooi voor mannen toe aan het ABN AMRO Open. Het werd een groot succes: het toernooi staat nu als ‘5e Grand Slam’ bekend binnen de sport. Dé kans voor topspelers om zichzelf voor de kaart te zetten bij een wereldwijd publiek. Voor ABN AMRO was dit meer dan genoeg reden om dezelfde ruimte te creëeren voor vrouwenrolstoeltennis. Met een gloednieuw toernooi. ABN AMRO Open vindt plaats van 11 tot en met 19 februari 2023 in Rotterdam Ahoy.

"Gelijke kansen, dat is een belangrijk thema voor ABN AMRO’, vertelt Hoofd Sponsoring en Events Sander Bestevaar. ‘Daarom zijn we enorm blij dat we een rolstoeltennistoernooi voor vrouwen kunnen toevoegen aan het ABN AMRO Open. Dit is een belangrijkste stap in de ontwikkeling van het vrouwenrolstoeltennis, waarmee we de weg naar gelijke kansen verder versnellen. En dat boegbeeld Diede de Groot nu kan schitteren in eigen land maakt ons helemaal trots."