ABN AMRO verlengt sponsoring World Tennis Tournament met drie jaar

ABN AMRO verlengt de sponsoring van het World Tennis Tournament en het Wheelchair Tennis Tournament met drie jaar tot en met 2025. Volgend jaar vindt in Rotterdam Ahoy de 50e editie plaats van het tennistoernooi, dat dit jaar opnieuw zonder publiek moet worden gespeeld.

Het toernooi is in 2022 voor de 49e keer, van 5 tot en met 13 februari. Het evenement heeft de ATP 500-status, waarmee het behoort tot de 25 belangrijkste tennistoernooien van de wereld. Dit jaar doen drie spelers uit de top-5 mee; Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas en Andrey Rublev.

In 2009 nam ABN AMRO het initiatief om ook een volwaardig toernooi voor rolstoeltennissers aan het programma toe te voegen. Het WWTT, oftewel World Wheelchair Tennis Tournament wordt dit jaar alweer voor de veertiende keer gespeeld. In de huidige mediacampagne zie je beide toernooien in de spotlights. Immers, dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium.

Sander Bestevaar, hoofd Sponsoring en Events bij ABN AMRO is opgetogen over de verlenging. “Vanaf de start zijn wij betrokken, een unicum op de tour. Het is mooi dat we volgend jaar het 50-jarig jubileum vieren en daarna ook nog doorgaan. Het is ons grootste sponsorship, ons belangrijkste relatie-evenement. Waar we daarnaast onze invloed kunnen aanwenden om gelijke kansen met rolstoeltennis of verduurzaming op de kaart te zetten.”

Richard Krajicek, toernooidirecteur ABN AMRO World Tennis Tournament verwelkomt het als goed nieuws. "Zowel voor de sport in het algemeen, als tennis in het bijzonder. Het WTT is al bijna 50 jaar het bewijs dat sport en bedrijfsleven elkaar veel te bieden hebben, juist op lange termijn.”

Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, dat al veertien jaar gelijktijdig in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, wordt eveneens tot en met 2025 voortgezet.
Esther Vergeer is hiervan toernooidirecteur. Zij gelooft dat de combinatie van beide toernooien enorm bijdraagt aan de ontwikkeling van rolstoeltennis in Nederland. “Het biedt fans de mogelijkheid om de sport te leren kennen en te blijven volgen. Het is mooi dat ABN AMRO niet alleen het initiatief hiertoe genomen heeft, maar het ook nog op lange termijn blijft ondersteunen.”