ABN AMRO World Tennis Tournamemt wordt ABN AMRO Open

ABN AMRO Open is de nieuwe naam voor het ATP 500-toernooi in Rotterdam Ahoy. Ook het gelijktijdig gehouden rolstoeltennistoernooi gaat verder onder deze titel. De naamsverandering is de start van de aanloop naar de 50e editie, die van 11 tot en met 19 februari 2023 plaatsvindt.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “We hebben in de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar de betekenis van het toernooi voor sportfans in Nederland. Hier kwamen mooie inzichten naar voren. Naast de unieke combinatie van toptennis en toprolstoeltennis, springen met name alle aanvullende activiteiten bij het toernooi eruit. Het is een sportevenement waar iedereen zich welkom voelt. Dit open karakter willen we nog meer benadrukken.”

Het rolstoeltennistoernooi, dat in 2023 alweer haar 15e editie beleeft, gaat eveneens verder onder de naam ABN AMRO Open. Esther Vergeer, toernooidirecteur van het rolstoeltennistoernooi: “Het is een logische volgende stap in de integratie van de beide toernooien. We speelden al vijftien jaar in dezelfde week, met dezelfde faciliteiten en dezelfde fans. Nu hebben de toernooien ook dezelfde naam.

Het ABN AMRO Open staat sinds jaar en dag bekend om de vele activiteiten rondom de tennisbanen. Van actief zelf sporten tot zakelijk netwerken en van topentertainment tot sterrenrestaurants, het is in de toernooiweek allemaal te vinden in Rotterdam Ahoy. Dit valt samen onder de noemer ‘On Top of Tennis’. “We willen dit unieke aspect meer uit gaan dragen. Toptennis blijft de kern van het ABN AMRO Open, maar we bieden daarnaast ook nog veel extra’s, waardoor we zijn uitgegroeid tot een veelzijdig evenement voor iedereen: zakelijk en privé, jong en oud, sportief en maatschappelijk geïnteresseerden. Zeker na twee jaar met geen of gereduceerd publiek, voelt het extra goed om weer helemaal open te gaan”, aldus Richard Krajicek.

ABN AMRO Open is de derde naam voor het toernooi. Vanaf het begin in 1974 werd het georganiseerd als ABN Toernooi. Na de fusie tussen ABN Bank en AMRO Bank in 1991 kreeg het toernooi de naam ABN AMRO World Tennis Tournament. Sinds 2009 wordt gelijktijdig in Rotterdam Ahoy het rolstoeltennistoernooi gespeeld. Kaartverkoop Met de lancering van de nieuwe naam is ook de kaartverkoop voor het ABN AMRO Open van start gegaan. Meer informatie vind je op abnamro-open.nl.

Foto: Alyssa van Heijst | ABN AMRO Open