Activia stopt sponsoring schaatsploeg

Activia, de yoghurtvariant van het zuivelmerk Danone, gaat stoppen met de sponsoring van de vrouwenschaatsploegvan coach Jac Orie. Dat is maandag bekendgemaakt. De reden is dat Activia in Nederland zal aansluiten bij een internationale campagne van de zuivelproducent die zich buiten de sport bevindt.

Activia blijft tot en met september 2014 verbonden als hoofdsponsor van het team. Activia is sinds het seizoen 2012/2013 de sponsor. Bij het aangaan van de sponsorovereenkomst, bijna twee jaar geleden, was afgesproken om tegen het einde van het tweede jaar te bekijken of de optie tot verlenging zou kunnen worden gelicht.

Kris Geeraert, directeur van Danone Nederland: "Wij hebben ons steeds zeer welkom gevoeld bij het team van Jac en de meiden, maar ook binnen de schaatswereld. We zijn tot zeer recent uitgegaan van verlenging van onze samenwerking, maar Danone is een internationaal bedrijf en Activia is een wereldwijd merk. Toen op internationaal niveau een nieuwe sponsorsamenwerking werd voorbereid, buiten de sport, heb ik een besluit moeten nemen aan te sluiten bij een campagne die in zeventig landen gelanceerd wordt en eveneens perfect past bij ons merk en onze consumenten. Laat ik voorop stellen dat dit de belangrijkste reden is geweest om ons contract niet te verlengen. Daarnaast ben ik van mening dat de zichtbaarheid van het merk binnen het schaatsen absoluut voor verbetering vatbaar is. Iets dat opgepakt wordt door de KNSB, en hopelijk, in het belang van de schaatssport, snel zal verbeteren. Wij hebben nu deze keuze moeten maken. Dat heb ik Jac natuurlijk persoonlijk laten weten en hij begrijpt mijn overwegingen.”

Jac Orie, coach van Team Activia: "Natuurlijk vinden wij het jammer dat de overeenkomst niet kan worden verlengd met zo’n mooi, internationaal consumentenmerk. De samenwerking verloopt heel goed en de link met schaatsen heeft veel positiefs gebracht. Mede dankzij de schaatsploeg heeft Activia een frisser imago gekregen in Nederland en zien we daarnaast mooie scores qua mediawaarde. Ik hoop oprecht dat het merk daar de komende jaren nog optimaal van profiteert. Kris heeft ons vroegtijdig laten weten waar we aan toe zijn. Dat geeft ons de gelegenheid om vanaf nu gesprekken met kandidaat-sponsors op te starten.”

Activia blijft tot en met september 2014 verbonden als hoofdsponsor van de damesschaatsploeg van Jac Orie. De komende periode zal Team Activia zich gaan richten op het Nationaal Kampioenschap Allround en Sprint in Amsterdam.
Ook de sponsorcontracten van Liga, Corendon, Beslist.nl en TVM lopen na dit schaatsseizoen af. Corendon lijkt de enige zekere sponsor te zijn die door gaat.