AFAS wordt hoofdsponsor AZ Alkmaar

Met ingang van augustus 2010 is AFAS ERP Software hoofdsponsor van eredivisieclub AZ uit Alkmaar. Het sponsorcontract houdt in dat AFAS ERP Software voor drie jaar shirtsponsor is. Daarnaast zal het stadion van AZ de komende vijf jaar de naam van de hoofdsponsor dragen: AFAS Stadion.

De belangrijkste reden voor AFAS voor het sponsoren van eredivisieclub AZ is de uitbreiding van de nationale naamsbekendheid. "AZ staat bij veel mensen bekend als een sympathieke club. AZ en AFAS staan voor aanvallen, ambitie en het uitgaan van eigen kracht”, aldus AFAS.

AFAS zal AZ niet alleen sponsoren maar ook automatiseren met AFAS Profit, de ERP-software van AFAS. De KNVB heeft eerder de keuze gemaakt om met de ERP-software van AFAS te werken, evenals de gehele Jupiler League.

AFAS richt zich met de sponsoring op een langetermijnrelatie met de club uit Alkmaar. "Wij konden pas per 1 juni op zoek naar een nieuwe shirtsponsor”, verklaart AZ Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. "Twee maanden zonder nieuwe shirtsponsor lijkt lang, maar is in de zakenwereld een heel korte periode. In deze markt waarin het niet makkelijk is om grote sponsors te vinden, zijn we heel blij met het vertrouwen van AFAS. Dat vertrouwen blijkt ook uit de langdurigheid van de overeenkomst. We hebben weer een fase afgesloten en samen met AFAS een volgende stap gezet richting een mooie toekomst.”

Algemeen Directeur van AFAS Bas van der Veldt toont zich blij met de grote stap voor zijn bedrijf AFAS. "Naast de AFAS Tennis Classics, waarvan we nu drie jaar hoofdsponsor zijn, is dit weer een nieuwe uitdaging. Het kwam voor ons precies op het juiste moment. AFAS is klaar om door te stoten. Wij hebben de ambitie om nummer 1 te worden. Dat geldt ook voor AZ. AZ staat bij veel mensen bekend als een sympathieke club. Daarnaast is de club net als wij lekker normaal. AZ en AFAS staan voor aanvallen, ambitie, anders zijn en het uitgaan van eigen kracht.”