AGU nieuwe officiële kledingpartner KNWU

Na jarenlange samenwerking met de wielerploegen van Team Jumbo-Visma en BEAT Cycling, is AGU nu ook de officiële kledingpartner van de KNWU. AGU en de KNWU tekenen een contract voor de komende vier jaar.

AGU voorziet de komende jaren alle dames- en herenteams van de KNWU van wielerkleding met als absoluut hoogtepunt de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs van 2024. AGU staat al langer bekend als expert op het gebied van de snelste pakken voor onder andere tijdrijden en baanwielrennen. De ervaring en kennis die AGU als partner van Team Jumbo-Visma en BEAT Cycling heeft opgedaan, wordt nu ingezet om bij te dragen aan de resultaten van Nederlandse talenten en kampioenen zoals Mathieu van der Poel, Jetze Plat, Larissa Klaassen, Harrie Lavreysen en Annemiek van Vleuten.

Sinds de start van de samenwerking met onder andere Team Jumbo-Visma, werkt AGU met de TU Eindhoven aan ambitieuze projecten zoals de ontwikkeling van het snelste sprintpak en het snelste tijdritpak. De kleding van AGU behoort hierdoor tot de absolute wereldtop als het gaat om innovatie en het behalen van het maximale resultaat voor topsporters. Deze expertise vormt de basis voor de samenwerking met de KNWU in het wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken, paracycling, en veldrijden.

Björn Jeurissen, CEO van AGU: “Door onze jarenlange ervaring met de absolute top van het wielrennen, hebben we als Nederlands bedrijf de kennis en expertise in huis voor het maken van de snelste fietskleding. We kijken er dan ook naar uit om met deze know-how de topsporters en talenten van de KNWU te ondersteunen met het behalen van de beste resultaten.”

Tijdens het Europees Kampioenschap in München deze zomer zijn de Nederlandse selecties van de KNWU voor het eerst te zien in het nieuwe tenue van AGU. Uiteraard zijn de outfits oranje van kleur. Daarnaast komt een ingezoomde witte tulp terug in het design; oer-Hollands en een verwijzing naar de diverse fietsdiscplines die samenkomen bij de KNWU.

Wouter Bos, voorzitter KNWU: “Bij ons fietsen alleen de beste renners van Nederland. Wij zijn ontzettend trots dat de absolute top én talenten tijdens internationale kampioenschappen het Nederlandse fietsen vertegenwoordigen. In AGU vinden wij een gerenommeerde kledingpartner met stevige wortels in de Nederlandse fietscultuur en met net zoveel oranjetrots als wij.”

Einde samenwerking Bioracer

Na een samenwerking van 27 jaar kondigden Bioracer en de KNWU eind juli het einde van de samenwerking aan per 31 juli 2022. Gedurende het partnership werkten de organisaties samen bij de ontwikkelingen van succesvolle aerodynamische wielerkleding binnen de diverse wielerdisciplines.
De samenwerking liep van de rood-wit-blauwe truien voor de Nederlandse kampioenen tot de wielerkleding voor de selecties van EK’s, WK’s en Olympische- en Paralympische Spelen. Tijdens de topsportevenementen werden er gedurende de samenwerking honderden medailles gewonnen.

KNWU directeur Thorwald Veneberg kijkt terug op de samenwerking. “De afgelopen 27 jaar hebben we een mooie samenwerking gehad waarin we hebben kunnen bijdragen aan de diverse ontwikkelingen en innovaties van wielerkleding. Denk daarbij aan voortdurende verbeteringen in aerodynamica en comfort. Zo reden de sporters tijdens de Spelen van Tokyo in thermoregulerende wielerkleding, waardoor sporters minder last hadden van de warmte. Mede daardoor hebben de afgelopen jaren onze sporters optimaal kunnen presteren en hiervoor willen we Bioracer, ook namens alle sporters en staf, hartelijk danken.”

Danny Segers, CEO Bioracer, kijkt tevreden terug op de lange samenwerking. “Tal van wereld-, olympische en paralympische kampioenen reden in het iconische, oranje Bioracer shirt. Zo ook nog tijdens de afgelopen Spelen in Tokyo. We zijn trots op de successen die behaald zijn en zeer fier dat Bioracer 27 jaar aan de successen van de Nederlandse ploegen heeft kunnen bijdragen. Er is nu gekozen elk een andere weg in te slaan. Zo verlegt Bioracer de focus naar de sponsoring van World Tour team INEOS Grenadiers. We willen de KNWU, alle Nederlandse rensters en renners en de ondersteunende staf bedanken voor de fantastische samenwerking.”