Ajax zegt sponsorcontract met Zillertal op

Ajax heeft besloten het contract met Zillertal op te zeggen. De reden hiervoor is de gebeurtenis met Abdelhak Nouri in 2017.

Een belangrijk onderdeel van het sponsorcontract was dat Zillertal Ajax jaarlijks een geheel verzorgd trainingskamp aanbood.

Sinds de gebeurtenis met Nouri heeft Ajax hier echter geen gebruik meer van gemaakt. Ook komende zomer zal Ajax niet naar Zillertal gaan (wel naar Oostenrijk). Dit omdat een bezoek aan het gebied teveel herinneringen met zich mee brengt.


Ajax is zeer te spreken hoe Zillertal is om gegaan met de situatie. Zillertal is ondanks dat Ajax in 2018 niet meer is langs gekomen de club blijven steunen. Voor Zillertal is het bezoek van Ajax het hoogtepunt van de overeenkomst. Ajax heeft echter besloten dat ook komend seizoen het niet Zillertal zal aandoen, ondanks het aanbod van Zillertal om weer het trainingskamp te verzorgen en aan te bieden. Ajax vindt echter niet gepast om terug te gaan met alle herinneringen en daarom heeft Ajax besloten dat het beter is om afscheid te nemen.