AkzoNobel exclusief leverancier coatings Volvo Ocean Race

AkzoNobel is de officiële leverancier van coatings en lakken voor de 2017-2018 editie van de Volvo Ocean Race. Alle boten die in de komende editie meedoen, worden gecoat met producten uit het assortiment van International en Awlgrip – afkomstig uit AkzoNobel’s fabrieken in Sassenheim en Wapenveld.

De vloot – waaronder team AkzoNobel’s gloednieuwe Volvo Ocean 65-raceboot – heeft een uitgebreide refit gehad en is gecoat met producten van het Awlgrip-merk. De kiel van iedere boot wordt beschermd door coatings van International.Voor elk team in de race zijn unieke kleuren ontwikkeld. Hierdoor is AkzoNobels expertise voor een groot wereldwijd publiek te zien. Ook alle coatings die nodig zijn voor reparatie en onderhoud in de zogenoemde stop-over havens worden door AkzoNobel geleverd, inclusief de technische ondersteuning en toezicht op een juist gebruik van de coatings tijdens de pit-stops.

"Als ’s werelds meest toonaangevende leverancier van scheeps- en jachtcoatings zijn wij trots op de exclusieve samenwerking met de Volvo Ocean Race,” aldus Alberto Slikta, Managing Director van AkzoNobel’s Specialty Coatings-business. "Deze race is de ultieme prestatietest en gegeven onze lange verbondenheid met de zee, is het de perfecte gelegenheid om de ongeëvenaarde kwaliteit van onze producten onder de aandacht te brengen.”

De Volvo Ocean Race wordt gezien als het hoogtepunt van het professionele oceaanracen en de route van de 2017-2018-editie gaat door een aantal van de meest afgelegen en uitdagende gebieden van de oceanen. De boten krijgen te maken met extreme weersomstandigheden – van ijskoude en razende stormen tot smorende hitte. De coatings moeten daarom zo sterk en duurzaam zijn als de zeilers die aan de race meedoen.
Alberto Slikta: "De Volvo Ocean Race is een extreme test, waarvoor onze producten bij uitstek geschikt voor zijn.”

Eerder deze maand maakte schipper Simeon Tienpont de namen bekend van de zeilers die met team AkzoNobel aan de komende editie van de Volvo Ocean Race gaan deelnemen. De door Tienpont geselecteerde topzeilers zijn afkomstig uit zeven landen, waaronder Annemieke Bes en Eduard van Lierde uit Nederland.
Team AkzoNobel’s nieuwgebouwde Volvo Ocean 65-boot wordt medio in Den Haag – de thuishaven van team AkzoNobel – officieel gedoopt. Op 22 oktober klinkt in het Spaanse Alicante het startschot van de komende Volvo Ocean Race en beginnen de teams aan de 45.000 nautische mijlen rondom de wereld. Gedurende de acht maanden durende race worden de havens aangedaan van Lissabon (Portugal), Kaapstad (Zuid-Afrika), Melbourne (Australië), Hong Kong (China), Guangzhou (China), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajaí (Brazilië), Newport (Verenigde Staten), Cardiff (Verenigd Koninkrijk) en Göteborg (Zweden). De racefinish is in juni 2018 in Den Haag.