AkzoNobel voegt kleur toe aan McLaren

24 Februari werd de nieuwe McLaren-Honda Formule 1-racewagen 2017 gepresenteerd. Als eerste mochten Formule 1-fans een blik werpen op de MCL32, met Tarocco Orange (bloedsinaasappel) als accent in het kleurenschema. Deze kleur is door AkzoNobel samen ontwikkeld met McLaren-Honda.

Met Tarocco Orange verbinden de kleurexperts van AkzoNobel het voormalige wereldkampioensteam met de oorsprong en het erfgoed van het raceteam uit de jaren zestig. Tegelijkertijd zorgt de kleur voor een nieuw gezicht en schittering waarbij het een opvallend contrast vormt met de matzwarte en hoogglanswitte afwerking.

"Onze kleur- en coatingsexpertise is aanwezig op vele onverwachte plekken, zelfs in de Formule 1”, aldus Peter Tomlinson, Managing Director van AkzoNobel''s Vehicle Refinishes. "We delen met McLaren de passie voor het creëren van efficiënte, hoogwaardige technologie. Het McLaren-Honda Formule 1-team staat bekend om het iconische kleurenschema. De nieuwe kleur voegt hier een nieuw hoofdstuk aan toe en wij zijn trots hier deel van te mogen uitmaken.”

De twee bedrijven werken nauw samen sinds 2008, toen AkzoNobel voor het eerst officieel leverancier werd van verfoplossingen voor de McLaren-Honda Formule 1-team. Het McLaren-Honda team gebruikt het premium merk Sikkens voor zijn Formule 1-auto's.

Jonathan Neale, COO van McLaren Technology Group: "Sinds McLaren de samenwerking met AkzoNobel is aangegaan, zijn we altijd al op zoek geweest naar manieren om verftechnologie naar een hoger niveau te tillen. Hierbij hebben we praktische grenzen verlegd van chroomafwerking, het verminderen van onze CO2-voetafdruk en het verminderen van de droogtijd. Met de McLaren-Honda MCL32 maken we goed gebruik van de kleurexpertise en technologie van AkzoNobel met verbluffende resultaten tot gevolg.”

"We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt door de gemiddelde uithardingstijd van carrosserieonderdelen met meer dan de helft terug te dringen en de CO2-uitstoot van de body shops met 80 procent te verlagen. We blijven met AkzoNobel samenwerken aan verdere innovaties op het gebied van coatings, voor nu en de toekomst.”De nieuwe auto is vandaag gepresenteerd in het McLaren Thought Leadership Centre in Woking, Groot-Brittannië. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne zijn de coureurs die dit jaar in de MCL32 om het Formule 1-kampioenschap gaan strijden. Het nieuwe seizoen gaat op 26 maart van start in Melbourne, Australië.

AkzoNobel zal op het Sponsorreport congres op 13 april een keynote verzorgen over de partnerships van het bedrijf, waaronder Team AkzoNobel en het Human Cities initiatief.