Allianz nieuwe hoofdsponsor Watersportverbond en WK Zeilen

Allianz Benelux is de komende acht jaar de nieuwe hoofdsponsor van het Watersportverbond. Daarnaast is Allianz hoofdsponsor geworden van het Jeugd WK 2022 en het WK Zeilen 2023 in Den Haag, en de jaarlijkse Allianz Regatta, voorheen Medemblik Regatta.

Allianz ondersteunt met de sponsoring het Watersportverbond in haar missie Nederlanders veilig, succesvol en met plezier het water op te laten gaan, nu en in de toekomst. De samenwerking tussen Allianz en het Watersportverbond is tot stand gebracht door Frank van den Wall Bake. Hij is, ook vanuit zijn rol als bestuurslid van het Watersportverbond, na het vertrek van Delta Lloyd in 2016 intensief op zoek geweest naar een nieuwe hoofdsponsor voor de bond.
Omdat Allianz hoofdsponsor is geworden van het Jeugd WK 2022 en het WK Zeilen 2023 in Den Haag, en de jaarlijkse Allianz Regatta, voorheen Medemblik Regatta. is ook TIG Sports partner geworden in de overeenkomst. Het brede partnership in de watersport sluit aan bij het doel van Allianz - ‘We secure your future’. Het is tevens een aanvulling op het wereldwijde partnership van Allianz met de Olympische en Paralympische Spelen.

Allianz ondersteunt het Internationale Paralympische Comité al sinds 2006 en lanceerde op 11 januari 2021 het wereldwijde partnership van de Olympische en Paralympische Spelen voor de periode 2021-2028. Ook hiermee wil Allianz aan de hand van de Olympische en Paralympische visie via de sport werken aan een betere en inclusieve wereld.

Het Watersportverbond zorgt er met 400 verenigingen voor dat Nederlanders een leven lang met plezier, succes en veilig kunnen genieten op het water. De Nederlandse topzeilers, nu Team Allianz, domineren al enkele jaren de wereldtop. Met het partnership willen Allianz en het Watersportverbond met vertrouwen en toewijding verder bouwen aan de toekomst van de watersport in Nederland. Dat betekent bouwen aan het plezier van huidige en nieuwe sporters op het water, aan de innovatie van de sport en het toegankelijk, schoon en veilig houden van de Nederlandse wateren.

The Future is Water

De synergie tussen de drie partners met betrekking tot bovenstaande doelstellingen komt tot uitdrukking met het motto van het partnership: ‘The Future is Water’. Het Watersportverbond, Allianz en TIG Sports geloven in de kracht van water en in de kracht van sport en bundelen de krachten richting de toekomst. Topsport, breedtesport, events, educatie, duurzaamheid en innovatie zijn de belangrijkste thema’s.

Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Netherlands: “Wij kijken met plezier uit naar de samenwerking met het Watersportverbond en TIG Sports. Hun ambitie om watersport toegankelijk te maken voor iedereen, in schoon water past uitstekend bij ons streven om bij te dragen aan een zorgeloze en duurzame toekomst. Niet alleen voor onze klanten, medewerkers en business-partners, maar ook voor iedereen die de watersport een warm hart toedraagt, van jong tot oud en van jong talent tot topsporter.”

Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond: “Wij zijn ontzettend trots dat we in Allianz een partner van wereldformaat hebben gevonden die zich voor maar liefst acht jaar aan ons verbindt. Een uitzonderlijk moment dat wat mij betreft de toekomst markeert. Samen met onze verenigingen kunnen wij onze ambities blijven nastreven. Dat betekent het beste zeilland blijven en de jeugd inspireren met alles dat het water te bieden heeft. Zo willen wij een volgende generatie winnen voor onze sport en onze verenigingen in het bijzonder. Met unieke watersport evenementen willen wij Nederland verrassen en veroveren. Kortom: wij kijken er naar uit om samen met Allianz verder te bouwen aan de eerste zomersport van Nederland.”

Allianz is de opvolger van verzekeraar Delta Lloyd dat tot 2016 hoofdsponsor was van het Watersportverbond. Weliswaar had Delta Lloyd het contract verlengd tot en met 2020, maar na de overname van Delta Lloyd door NN Groep werd het contract gerespecteerd, maar niet geactiveerd. Frank van den Wall Bake heeft afgelopen jaren hard gewerkt aan de overeenkomst tussen Allianz en het Watersportverbond en is natuurlijk trots dat dit gelukt is. "Dankzij de sponsoring van Delta Lloyd en de kostbare technische begeleiding die daarmee mogelijk was, heeft Nederland al ruim twee jaar de beste zeilploeg van de wereld. Ik ben blij dat we na een intensief traject met dit langdurige partnership voor continuïteit kunnen zorgen voor de kernploeg en talentenploeg. Het is een fantastische deal voor de watersport in Nederland.”