Amsterdam krijgt een Urban Sports Week

Amsterdam staat van 28 april tot en met 2 mei 2016 in het teken van Urban Sports. Onder de noemer Urban Sports Week Amsterdam (USWA) vindt op meerdere locaties in de hoofdstad een groot aantal street events plaats; van BMX, Inline Skating en Basketball tot Skateboarding en Freerunning.

USWA past bij de ambitie van Amsterdam om zich te profileren als urban city. Urban Sports Week Amsterdam is een idee van sportmarketingbureau TIG Sports, dat ook verantwoordelijk is voor de organisatie. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de gemeente Amsterdam,Topsport Amsterdam en een groot aantal urban communities. Amsterdam en TIG Sports hebben de ambitie uitgesproken om USWA van scratch te laten uitgroeien tot een van de toonaangevende urban events in Europa. Topsport Amsterdam speelt hierin een faciliterende rol.
Het Nederlands kampioenschap Boulder, het Nederlands kampioenschap Freerunning en het Europees kampioenschap Panna maken als officiële titelevenementen onderdeel uit van USWA. Een van de andere in het oogspringende events, Amsterdam Jam, is een officieus open kampioenschap Skateboarding. Daarnaast zijn er verspreid over de stad andere spectaculaire urban sports events. In het programma is bijvoorbeeld ook plaats ingeruimd voor in populariteit groeiende en bijzondere activiteiten als BMXDirt, Freestyle Football, Breakdancing, Crossfit en Slacklining. In de aanloop naar USWA wordt via het Amsterdamse sportstimuleringsprogramma Topscore op 75%van de lokale middelbare scholen aandacht besteed aan het actief beoefenen vanurban sports.Urban heroes uit de betrokken sporten en communities, onder wie Daniel Wedemeijer (BMX), Bart van der Linden (Freerunning), Sven Boekhorst(Inline Skating), Finn Visser ’t Hooft (Skateboarding) en Jesper Jobse (3x3 Basketball),hebben zich achter dit initiatief geschaard. Binnenkort worden de ‘launchingpartners’ van de USWA bekendgemaakt.

Vanaf vandaag is de website www.urbansportsweekamsterdam.com in de lucht. Ook is een trailer van USWA gepresenteerd.