Argon levert fietsen voor BEAT Cycling Club

Met ingang van het huidige wielerseizoen slaat BEAT Cycling Club de handen ineen met het Canadese fietsenmerk Argon 18. De BEAT wegploeg, komend jaar uitkomend op UCI Continentaal niveau, gaat rijden met de Gallium en Gallium Pro wegfietsen. Daarnaast maakt het team gebruik van de Argon 18 E-117 in de tijdritten.

Leden van BEAT profiteren van het partnership, door diverse voordelen op het gehele productgamma van Argon 18 en de activiteiten die de club samen met het fietsenmerk organiseert.

Argon 18 staat bekend als een high-end fietsenmerk en is inmiddels al meerdere jaren actief op het hoogste podium in de wielersport. In 2015 debuteerde het merk in de Tour de France met team Bora – Argon 18. Sinds 2017 is het merk partner van Astana Pro Team en werden er meerdere World Tour overwinningen behaald met de Argon 18 Gallium Pro. Daarnaast worden er fietsen geproduceerd voor baanwielrennen, triatlon en speelt het merk in op de groeiende vraag naar fietsen met schijfremmen.BEAT Cycling Club is enthousiast over het nieuwe partnership.

Geert Broekhuizen: "Het is geweldig dat een gerenommeerd merk als Argon 18 vertrouwen heeft in onze unieke clubstructuur en met ons mee wil groeien. In onze zoektocht naar de juiste partner is het erg belangrijk geweest dat we straks ook een sterk aanbod kunnen voorleggen aan onze leden. Al gauw bleek dat we dit kunnen gaan realiseren in nauwe samenwerking met Argon 18, Guru Sport en de dealers.”

Kelly Reed, International Marketing Director bij Argon 18, kijkt uit naar de samenwerking: "We hebben veel zin om ons merk aan te sluiten bij het nieuwe en snel ontwikkelende concept van BEAT Cycling Club. De passie voor wielrennen zit in ons bloed en we kijken er naar uit om wielrenners van alle niveaus plezier in het fietsen te bezorgen, via deze unieke combinatie van een professionele wielerploeg en club.Guru Sport is de distributeur van Argon 18 in de Benelux en neemt hierin de voortrekkersrol.

Bart Blockmans, Brand Manager van Argon 18 Benelux: "Wij zijn zeer tevreden om met BEAT Cycling Club samen te kunnen werken. Hun innovatieve kijk op het organiseren van een wielerteam en het engageren van supporters is uniek in de wielerwereld. Dit past perfect bij een vooruitstrevend merk als Argon 18. Wij zijn er van overtuigd dat zowel de renners als de leden zullen genieten van hun Argon 18 fietsen.”

In de komende weken maken BEAT Cycling Club en Argon 18 het exclusieve aanbod naar de leden concreet en zullen zij ook de eerste zijn die van de voordelen kunnen profiteren.