Asics en NOC*NSF beëindigen samenwerking

Na 12 Olympische spelen komt er een einde aan de samenwerking tussen ASICS en NOC*NSF. Beide partijen hebben met wederzijds respect en in goede harmonie besloten hun partnership na 22 jaar te beëindigen.

ASICS verlengde onlangs wel de samenwerking met de Atletiekunie met vier jaar. Duidelijk is dat net zoals bij de Atletiekunie, de intentie van zowel NOC*NSF als Asics was om met elkaar door te gaan. Door het voor ASICS te dure prijskaartje van NOC*NSF voor het partnership en het uiteindelijk te ver uit elkaar liggen van elkaars wensen kwam men er niet uit en besloot ASICS niet verder te gaan.

Sinds de Olympische Winterspelen in Lillehammar is ASICS verbonden als partner van NOC*NSF. Het verzorgen van de Olympische kleding en schoenen voor TeamNL voor de Winter- en Zomerspelen waren de voornaamste projecten vanuit ASICS. Daarnaast leverde ASICS de kleding voor diverse projecten als de EYOF, Koninkrijk Spelen en Nationale Sportweek.

Paul Hartman, Sports Marketing Manager ASICS: "We hebben prachtige jaren met elkaar gehad. We hebben vanaf 1994 om de twee jaar TeamNL in ASICS kleding mogen steken tijdens de Winter- en Zomerspelen en dat hebben we altijd vol trots gedaan. Het waren intensieve, maar zeer mooie projecten, die in de media prachtige plaatjes opleverden. Dat heeft ons mede geholpen bij het vergroten van onze naamsbekendheid binnen de sport. Wij wensen onze opvolger net zo’n plezierige samenwerking als wij altijd met NOC*NSF hebben gehad."