Asito stapt in wielrennen

Schoonmaakbedrijf Asito is per 1 januari 2008 de nieuwe hoofdsponsor van de Nederlandse wielerploeg Löwik Meubelen. De huidige sponsor Löwik Meubelen, die de ploeg negentien jaar steunde, blijft nog wel aan als co-sponsor.

Hans Kroeze, de algemeen directeur van Asito, ziet veel overeenkomsten tussen zijn bedrijf en de wielersport. "De vele vestigingen van Asito in het land worden geleid door solisten, maar hun werk staat of valt met de ploeg werknemers aan wie ze leiding geven. Als één geheel moeten ze elke dag een goede prestatie leveren’, aldus Kroeze die blij is dat de ambities van de opleidingsploeg dankzij Asito ook komend seizoen weer gerealiseerd kunnen worden.

Ook ploegleider Herman Snoeijink is blij met de nieuwe hoofdsponsor. "Dolblij zelfs", zegt hij. "We hebben in Asito een prachtige nieuwe hoofdsponsor, maar het prettige is dat Harrie Lowik aan de ploeg verbonden blijft als co-sponsor. Hij heeft veel betekend voor de wielersport in de regio."

De nieuwe Asito-wielerformatie zal zich overigens niet manifesteren als een zogenaamde UCI Continental-ploeg. "Dat geeft teveel verplichtingen", verklaart Snoeijink. "Dan moet je de renners maandelijks een vergoeding betalen. Door een andere vorm te kiezen, scheelt ons dat anderhalve ton. Verder mochten we als Continental-ploeg in heel veel etappekoersen in België en Frankrijk niet starten. Nu kan dat wel en kunnen we daar met onze talentvolle coureurs naar toe. Want wat we vooral willen zijn, is een goede opleidingsploeg. Dat zijn we en willen we blijven", aldus de Denekamper.

"Hartstikke mooi", meldt Harrie Lowik vanuit zijn vakantieadres in Spanje. "Voor de wielersport is het fantastisch dat Asito de ploeg overneemt, zodat de ploeg op dezelfde voet door kan gaan. Het is een goed bedrijf dat van deze sponsoring zeker de vruchten zal plukken."
Lowik wilde al enkele jaren stoppen als hoofdsponsor, maar ging dan op het laatste moment toch weer door, omdat hij de ploeg niet in de steek wilde laten. "Ik ben verknocht aan de wielersport, daarom liep het zo. Maar nu kan ik me terugtrekken, hoewel ik wel co-sponsor blijf."