Atletiekunie verlengt samenwerking met Yakult en Herzog Medical

Onder het toeziend oog van 1100 looptrainers werden vanmiddag op Papendal tijdens de 24e Looptrainersdag twee samenwerkingen op feestelijke wijze verlengd. Yakult en Atletiekunie lopen door met Start to Run. Herzog Medical en de Atletiekunie verlengen hun partnership tot minimaal 2021.

Yakult en de Atletiekunie blijven samenwerken om Nederland in beweging te brengen via de beginnerscursus Start to Run. Vanuit de bedrijfsfilosofie ‘Working on a healthy society’ blijft Yakult als titelsponsor aan de grootste hardloopcursus verbonden.
Start to Run is al ruim tien jaar dé cursus om te starten met hardlopen. Yakult is sinds 2016 als hoofdsponsor aan Start to Run verbonden. Al bijna 70.000 deelnemers hebben via de cursus de eerste stap gezet om verantwoord kennis te maken met hardlopen.

Piet Dekkers, managing director van Yakult Nederland: ‘In Nederland past Yakult al 25 jaar in een gezonde leefstijl. We kijken er naar uit om via Yakult Start to Run ook de komende jaren weer hét steuntje in de rug te zijn voor mensen die willen beginnen met bewegen om zo hun leefstijl te verbeteren’. Ook Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie is trots op dit partnership: 'Yakult en Start to Run zijn al jaren een uitstekende match. Dit is hét voorbeeld van samen de krachten bundelen om te werken aan een gezondere samenleving’.

Op de foto boven: Links Piet Dekkers, managing director Yakult Nederland en rechts Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie. (Foto: Tim Buitenhuis)

Herzog Medical ‘official recovery partner’

Herzog Medical en de Atletiekunie verlengen hun partnership tot minimaal 2021. Sinds 2017 is Herzog Medical als ‘official recovery partner’ aan de Atletiekunie verbonden en maken topatleten en de medische staf van de Atletiekunie bij internationale toernooien en trainingsstages naar volle tevredenheid gebruik van zowel de Compry Cool als de Compry Recovery systemen.

Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie: ‘Wij zijn verheugd dat we de samenwerking met Herzog Medical hebben verlengd. Hierdoor beschikken we over professionele apparatuur om atleten op elk niveau optimaal en snel te laten herstellen. Naast de samenwerking op het gebied van topsport, gaan we via Hardlopen.nl ook samenwerken om hardlopers sneller te laten herstellen van trainingen en blessures.’

Herzog Medical gaat het mogelijk maken dat de herstelproducten ook voor hardlopers toegankelijk worden via het lidmaatschap op hardlopen.nl. Daarnaast bestaat de ambitie om de herstelproducten ook via het netwerk van clubs voor hardlopers toegankelijk te maken.

Het bedrijf Herzog Medical is internationaal succesvol door de jarenlange medische ervaring en door de samenwerking in de (door)ontwikkeling van herstelproducten met topsporters en medici. Directeur Harald Herzog is blij met het verlengen van de samenwerking met de Atletiekunie: ‘De prestaties van de atletieksport zitten al jaren in de lift. Wij blijven ons graag verbinden aan een succesvolle en ambitieuze sportbond. Wij voorzien wereldwijd sporters van onze herstelproducten vanuit onze filosofie: Prevent, Perform en Recover.’

Op de foto onder: Links Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie en rechts Harald Herzog, directeur van Herzog Medical. (Foto: Tim Buitenhuis)