Axians verlengt samenwerking met PSV

Axians, de Official Partner van PSV op het gebied van ICT-voorzieningen, verlengt haar verbintenis met de club en blijft daarmee de komende drie jaren de ICT Partner van PSV.

PSV en Axians zijn sinds 2013 aan elkaar verbonden. Destijds tekenden beide partijen in het Philips Stadion een contract voor de duur van vijf seizoenen. Dankzij deze verlenging komt hier een nieuwe periode bij. Alle medewerkers van PSV werken in een door Axians opgezette ‘cloud-werkplek’. Daarmee kan iedere werknemer van de club te allen tijde bij gezamenlijke processen en bestanden.

"We hebben vijf jaar geleden een grote stap gemaakt door met Axians naar de cloud te gaan”, reageert Roy Smits, Manager ICT van PSV, die blij is met de contractverlenging. "Destijds was PSV één van de eerste clubs in Nederland die medewerkers de mogelijkheid gaf om waar ook ter wereld op een veilige manier aan bedrijfsprocessen te werken.

"De komende jaren wordt deze samenwerking verder uitgebreid met nieuwe projecten op ICT-gebied”, aldus Frans Janssen, Commercieel Directeur van PSV. "ICT speelt al jaren een cruciale rol binnen PSV en gaat de komende jaren nog veel belangrijker worden. Technologie is steeds meer een voorwaarde geworden, ook in de sport, om samen goed te presteren. Een beter inzicht, een intense fan beleving, wedstrijd- en spelersanalyse en een prettige werkplek horen daar allemaal bij. Het gaat dan ook om allerlei digitale processen en ICT projecten die het Philips Stadion tot een beter stadion voor de fans en een optimale werkplek voor onze medewerkers maken.”

"Technologie op topniveau vraagt om een menselijke benadering van ICT. Het zijn dan ook onze medewerkers die het verschil maken. Om écht teamwork mogelijk te kunnen maken investeert Axians actief in haar relaties, die willen we zo goed mogelijk leren kennen en begrijpen. PSV maakt dat mogelijk. De club geeft Axians een mooie invulling aan haar relatiemanagement, zowel met klanten als met partners, een hele mooie samenwerking”, zegt Rob van Kaathoven, Algemeen Directeur van Axians in Nederland.

Sinds seizoen 2017-2018 geeft Axians ook een zichtbare invulling aan het Partnership richting fans en spelers. Tijdens de wedstrijden van PSV wordt de data van spelers geregistreerd en opgeslagen op de servers van Axians. Axians maakt het sinds afgelopen seizoen mogelijk dat deze data achter de spelers zichtbaar is voor de PSV-fans. Dit doen zij live tijdens de wedstrijd via de LED-boarding en na afloop van de wedstrijd zijn deze statistieken ook op verschillende PSV-kanalen te zien.