BDO sponsort Euro Hockey League

BDO is de komende drie jaar als official partner verbonden aan de nieuwe Euro Hockey League. De nieuwe Europese topcompetitie gaat in het hockeyseizoen 2007-2008 van start en vervangt de huidige Europa Cup I en Europa Cup II, die dit seizoen hun laatste editie beleven. ABN AMRO is presenting sponsor.

BDO Camps Obers is het sponsorschap van de EHL samen met BDO Deutsche Warentreuhand en BDO Atrio (België) aangegaan. Het is de bedoeling dat de eerste speelronde van de Euro Hockey League in oktober/november van dit jaar gespeeld gaat worden. Aan de eerste groepsfase doen 24 clubteams mee. Op basis van de resultaten uit het verleden hebben de beste twaalf landen van Europarecht op deelname. Nederland bezet op die ranglijst de eerste plaats en mag daardoor drie teams afvaardigen. Dat geldt ook voor Spanje, Duitsland en Engeland. België is met twee teams vertegenwoordigd, net als Frankrijk en Schotland.

Voor BDO Camps Obers is hockeysponsoring niets nieuws. Al ruim tien jaar is BDO als partner aan de Koninklijke Nederlandse Hockeybond verbonden. Onlangs werd het contract verlengd tot 2009. Ook op internationaal vlak is BDO actief binnen het hockey. Sinds 2003 is BDO partner van de internationale hockeybond FIH. Vanwege die verbintenis was BDO in 2006 naamgever van het WK heren in Mönchengladbach. Met de EHL heeft BDO ook de mogelijkheid om zich op Europees niveau frequenter te profileren.