betFIRST naamgever BNXT League

betFIRST, een Belgische aanbieder van online sportweddenschappen, verbindt zich met ingang van jaargang 21/22 als naamgever aan de BNXT League, de nieuwe Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie. De nieuwe competitie gaat de komende drie jaar de betFIRST BNXT League heten.

Wim Van de Keere, general manager van de league, is verheugd over het partnership. “We zijn met 21 topclubs gestart met een ambitieus en innovatief plan, dat zonder de juiste partners niet uitvoerbaar is. betFIRST begrijpt sport, begrijpt marketing, is een grote, gewaardeerde speler in België en in de toekomst hopelijk ook in Nederland. Ze werken in alle geval erg hard aan hun licentieaanvraag. Daarmee zijn ze dé juiste partij om ons alvast een vliegende start te geven.”

Timothy Mastelinck, CMO van betFIRST Group, deelt het enthousiasme: “Via Bob van Oosterhout (sportmarketeer en bestuurder van de BNXT League), met wie ik al jaren heb samengewerkt, ben ik continu op de hoogte gebleven van de ontwikkelingen in het basketbal. Deze nieuwe League is een geweldig initiatief dat de sport ongetwijfeld een boost gaat geven en Belgisch/Nederlands talent nóg meer de kans geeft zich te ontwikkelen. Hieraan draagt betFIRST graag een steen bij! Basketball is een moderne sport, die erg goed bij onze business en onze klanten past. We zijn een grote gereguleerde speler in België, maar zeker ook van plan een licentie aan te vragen in Nederland. We focussen ons ondertussen derhalve op de Belgische markt, maar om in de toekomst via de BNXT League en de basketbalsport te werken aan onze naamsbekendheid en het goede gevoel dat online spelers hebben bij betFIRST in de lage landen, is dit een geweldige kans voor ons beiden. We kunnen dan ook niet wachten de samenwerking op diverse, creatieve manieren te gaan activeren, waarbij we zeker ook onze maatschappelijke rol stevig zullen oppakken, maar vooralsnog zullen we In Nederland op geen enkele manier merkexposure geven en heet de league daar ‘gewoon’ BNXT League. Nederlanders kunnen dan ook geen spelersaccount openen bij ons. Op deze manier willen we duidelijk laten zien de wetgeving in alle opzichten volledig te respecteren.”

Ook de voorzitters van de Belgische en Nederlandse professionele leagues, beiden tevens bestuurders van de betFIRST BNXT League, juichen de komst van de nieuwe sponsor van harte toe: “Prachtig om het nieuwe seizoen direct te beginnen met een title sponsor. Het onderstreept het commerciële potentieel van de League en geeft daarmee een volwassen indruk naar buiten toe”, aldus Maarten Bostyn. Zijn Nederlandse collega Ramses Braakman vult aan: “Om vanaf de start met een merk te kunnen werken dat sport in haar DNA heeft zitten en onze ambities ten volle deelt, maakt het voor ons makkelijker te bouwen aan het merk BNXT League en daarmee de nieuwe generaties aan ons te binden. Een klassieke win/win dus!”

De betFIRST BNXT League trapt op 11 september officieel af met een mediadag, gevolgd door de BNXT Supercup, beiden georganiseerd in de Maaspoort in Den Bosch. Twee weken later, op vrijdag 24 september, vindt de eerste speelronde plaats.