BinckBank nieuwe naamgever Eneco Tour

BinckBank is de opvolger van Eneco als naamgever en hoofdsponsor van de enige meerdaagse UCI World Tour wielerwedstrijd in de Benelux. De online broker heeft zich voor vijf jaar verbonden aan de wielerwedstrijd.

"Sponsoring is een interessante manier om het merk op een onderscheidende manier onder de aandacht te brengen”, zei bestuursvoorzitter Vincent Germyns van BinckBank. "Zeker nu wij met onze vereenvoudigde diensten een groter publiek willen aanspreken. BinckBank is in 2000 gestart in Nederland, maar inmiddels ook actief in België, Frankrijk, Italië en Spanje, stuk voor stuk landen waar wielrennen een grote en populaire sport is. Wij weten dat veel van onze klanten van wielrennen houden en dat een groot deel het ook zelf beoefent. De BinckBank Tour is net als zijn voorganger de Eneco Tour een kwalitatief evenement dat topwielrennen dichtbij brengt in Nederland en België."
BinckBank maakte geen financiële details over de sponsorovereenkomst bekend. Eneco betaalde tussen de 1 en 1,5 miljoen euro.

Bob Verbeeck, CEO Golazo Group, is eveneens heel tevreden met dit nieuwe partnership: "Het is prachtig te zien dat een merk als BinckBank zich voor lange tijd aan deze unieke wedstrijd wil verbinden. We zijn er de voorbije twaalf jaar in geslaagd de enige WorldTour rittenwedstrijd in België en Nederland te doen uitgroeien tot één van de absolute topevenementen in beide landen. Ik wil daar ook Eneco nog eens voor bedanken. Met BinckBank hebben we nu een partner die de continuïteit verzekert en waarmee we de wedstrijd nog verder kunnen uitbouwen. Samen willen we de beleving van dit evenement voor alle wielerfans blijven vergroten."

Behalve als hoofdsponsor en naamgever wil BinckBank de wielerronde de komende jaren met nieuwe (digitale) initiatieven en evenementen nog aantrekkelijker maken voor wielerfans en publiek. In 2017 is er in Leidschendam een teamtijdrit, waarbij vriendengroepen of bedrijventeams een unieke teamtijdrit op het afgesloten parcours kunnen rijden en zich toe laten juichen door duizenden toeschouwers.