Boels stopt als hoofdsponsor Boels Dolmans Cycling Team

Boels Rental stopt eind 2020 als hoofdsponsor van het Boels Dolmans Cycling Team. Boels was samen met Dolmans Landscaping sinds 2012 hoofdsponsor en naamgever van het uiterst succesvolle dameswielerteam.

“We hebben onze voornaamste doelen, het vergroten van onze naamsbekendheid en meer visibility bereikt”, verduidelijkt Pierre Boels CEO van Boels Rental. “Ook heeft het voor interne betrokkenheid en verbinding gezorgd”. We vinden het aan de ene kant natuurlijk heel jammer, maar zijn tegelijkertijd supertrots dat we het team mede door onze inbreng naar grote hoogte hebben gestuwd. Uiteraard dragen we het wielrennen en meer specifiek het dameswielrennen nog steeds een warm hart toe”, benadrukt Pierre Boels.

Het wielrennen voor dames is mede dankzij de komst van de World Tour voor vrouwen en de daaraan gekoppelde live uitzendingen in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het Boels Dolmans Cycling Team was de afgelopen vier jaar de best presterende damesploeg ter wereld en sinds 2015 de onbetwiste nummer één op de UCI-ranking van de dames elite. Grote namen binnen de ploeg zijn onder andere Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Amy Pieters en de Belgische Jolien D’Hoore.

De dameswielerploeg kan samen met Boels terugkijken op acht bijzonder succesvolle jaren. Zo werd Anna van der Breggen in 2016 Olympisch kampioene op de weg en werd vier jaar achter elkaar het wereldkampioenschap op weg in de wacht gesleept.

Andere successen waren onder meer een eerste plek tijdens de wereldkampioenschappen tijdrijden voor ploegen in 2016 en het individueel Europees kampioenschap in 2019 van Amy Pieters. Verder waren er successen voor het team in een groot aantal klassiekers, waaronder de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Giro en de Strade Bianche.

Afbeelding: Site Boels Cycling Team