Botic van de Zandschulp en Ziggo Sport vormen een dubbel

Nederlands tenniskampioen Botic van de Zandschulp en Ziggo Sport zijn een samenwerking aangegaan. Dat maakten beide partijen vandaag bekend tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament dat deze week dagelijks via Ziggo Sport te volgen is en waar Van de Zandschulp een van de deelnemers is.

De Nederlander is ook speler van het Davis Cup team van Oranje dat op 4 en 5 maart in Den Haag tegen Canada speelt en waarvan de wedstrijden ook door Ziggo Sport worden uitgezonden.

"Wij zenden jaarlijks veel tennis uit op onze kanalen, waaronder veel wedstrijden van Van de Zandschulp. Het Nederlandse tennis maakt een revival door met een aantal goede spelers en speelsters en dat verdient alle steun en aandacht. Door het partnership met Botic besteden we meer aandacht aan zijn wedstrijden en zijn partners en helpt hij ons om aandacht te geven aan al het tennis dat Ziggo Sport uitzendt", aldus Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport.

Van de Zandschulp, die op dit moment de 51e positie op de wereldranglijst inneemt, is blij met de samenwerking: "In mijn ambitie tot de absolute wereldtop door te breken kan ik alle steun van partners gebruiken. Via Ziggo Sport krijg ik de mogelijkheid daar meer aandacht aan te besteden en krijgen mijn fans en tennisliefhebbers meer achtergronden over mijn verwachtingen en prestaties."

Beerthuizen: "Ziggo Sport besteedt enorm veel aandacht aan Nederlandse topsport en de teams en atleten van TeamNL. Dit jaar zenden wij competities, toernooien, EK’s en WK’s uit van de Oranje-teams in handbal, atletiek, hockey, volleybal, beachvolleybal, basketbal en rugby. We werken nauw samen met sportbonden zoals de KNLTB en we sluiten ook partnerships met atleten als Botic om zijn sport en prestaties volop in de schijnwerpers te zetten."

Naast het toernooi in Rotterdam zendt Ziggo Sport het hele jaar toptennis uit. Zo zijn onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, de beste WTA-evenementen, het Libéma Open, Wimbledon, de Davis Cup en de Billie Jean King Cup uitgebreid te zien op Ziggo Sport of op Ziggo Sport Tennis, het 24/7 tenniskanaal dat onderdeel is van het premium pakket van Ziggo Sport Totaal.