Breitling Founding Father van RiF010

Op 6 juli opent in Rotterdam RiF010. Deze primeur in de Steigersgracht geldt als ‘s werelds eerste surfpool midden in een stad. Deze ‘urban surf’ geeft een vergeten stukje Rotterdam een bruisend en sportief nieuw elan. Na de officiële opening kan iedereen de golven trotseren en deel uitmaken van deze unieke surfervaring in het hart van de stad. Surfen is één van de sporten die diep in het DNA van horlogemerk Breitling verankerd is. Zodoende is Breitling al in vroeg stadium ingestapt als partner van dit ambitieuze project en als een van de Founding Fathers is het merk trots dat het project deze zomer het levenslicht ziet.

Sinds Breitling in 1957 het eerste SuperOcean-duikhorloge lanceerde, heeft het merk een innige band met de wereldwijde surfgemeenschap opgebouwd. De zucht naar avontuur, de gedeelde liefde voor de zee en het steeds weer verleggen van grenzen bindt Breitling aan surfers wereldwijd. Die band uit zich ook in de Breitling Surfer Squad, een samenwerkingsverband met ‘s werelds beste vrouwelijke surfer ooit Stephanie Gilmore, multitalent Sally Fitzgibbons en absolute pro-surflegende Kelly Slater. Geen wonder dat Breitling het RiF010-project al vanaf een vroeg stadium steunt. Deze eerste urban wavepool ter wereld brengt de onvervalste surf spirit naar de binnenstad en maakt het bedwingen van de golven voor een heel nieuwe groep jeugdige sporters toegankelijk. “Vanaf het eerste contact, de eerste paal en de eerste golf zijn we heel trots Founding Father te mogen zijn van dit sociale project om jeugd meer outdoors te laten sporten in de stad”, zo stelt Jan-Paul ten Hoopen, algemeen directeur Breitling Nederland.

De officiële opening van RiF010 is op 6 juli. Ter gelegenheid van de opening wordt de eerste editie van de internationale surfwedstrijd Rotterdam Surf Open georganiseerd. Hier komen middenin de stad de beste nationale en internationale surfers in actie. In de Shortboard PRO-categorie is onder meer een Breitling-horloge ter waarde van 5.000 euro te winnen. “Surfen en de casual luxury merkidentiteit van Breitling passen perfect bij elkaar”, aldus Ten Hoopen. “Zodoende blijven wij RiF010 ondersteunen en gezamenlijke acties ontplooien."

De surfpool bestaat uit twee surfspots. ‘De Baai’ aan de westkant van de Steigersgracht is voor beginners. Aan de kant van de Markthal ligt ‘Het Rif’, waar meer ervaren surfers op hogere en snellere golven hun kunsten kunnen vertonen. Vanuit het strandhuis verhuurt RiF010 kano’s en sups en daarvandaan kan Rotterdam vanaf het water ontdekt worden. The Hoopen: “Vanaf de Rotterdamse Meent, waar onze Breitling Boutique is gevestigd, kan je lopend naar de urban surf locatie. Dat betekent dat al onze klanten na aanschaf van hun horloge direct het water in kunnen om midden in Rotterdam te surfen. Een unieke ervaring!”