Campina naamgever Ronde van het Groene Hart

De coöperatieve zuivelonderneming Campina, heeft zich voor twee jaar, met een optie voor een derde jaar, verbonden aan de wielerwedstrijd Ronde van het Groene Hart.

Deze nieuwe wielerwedstrijd voor beroepsrenners zal op 25 maart 2007 a.s. worden verreden. Om de verbondenheid van Campina met de doelstelling van de wielerwedstrijd te benadrukken, zal de ronde voor de duur van de sponsoring 'Campina Ronde van het Groene Hart' heten. De sponsoring is tot stand gekomen onder begeleiding van Top Sports Group.

"Campina is zeer verbonden met het Nederlandse landschap. Als coöperatieve zuivelonderneming van circa 7.000 Nederlandse melkveehouders draagt Campina zorg voor de natuur, duurzaamheid van dier en landschap en gezonde zuivelproducten van de hoogste kwaliteit. Juist ook in het Groene Hart zijn veel Campina-melkveehouders gevestigd. Het sponsoren van de Campina Ronde van het Groene Hart zien wij als een mooie manier om alle Nederlanders te laten genieten van ons unieke landschap", aldus Bas van den Berg, Country Director Campina Nederland.

Mr. Paul Nouwen, voorzitter van de stichting De Ronde van het Groene Hart: "De nieuwe koers is een belangrijk evenement voor het Groene Hart en de gehele Randstad Holland. Met deze ronde grijpen wij de gelegenheid aan om te laten zien wat het Groene Hart allemaal te bieden heeft. De koers wordt veel meer dan een wielerronde. Het is een grote manifestatie waarbij cultuur, landschap en topsport bij elkaar komen. Wij zijn dan ook bijzonder blij met een hoofdsponsor als Campina, die het ons mogelijk maakt dit initiatief te ontplooien."

De Campina Ronde van het Groene Hart staat op de internationale wedstrijdkalender van de UCI met de vermelding 1.1 en dat betekent dat ook ProTour-ploegen aan de wedstrijd kunnen deelnemen. Er zullen 144 renners, verdeeld over 18 ploegen met elk 8 man, aan de start staan. Het parcours is 200 kilometer lang en de start is op de Lammermarkt in Leiden, naast de historische molen de Valk. Op de route zal de karavaan onder meer de steden Rotterdam, Amsterdam en Utrecht aandoen, naast vele andere steden en dorpen. Natuurlijk voert het parcours ook langs een aantal kenmerkende groene en waterrijke gebieden in het Groene Hart. De finish is gelegen op de Pompmolenlaan in Woerden, gelegen in het kantorenpark Middelland op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van Campina Consumenten-producten Nederland.

De Campina Ronde van het Groene Hart is de enige wielerronde ter wereld die is bedoeld om (inter)nationaal aandacht te vragen voor een prachtig gebied, dat in meerdere opzichten wordt bedreigd. Daarom is de wedstrijd rechtstreeks van start tot finish op televisie te volgen. In het TV-verslag zal niet alleen de koers op de voet worden gevolgd, maar er zal ook ruimschoots aandacht zijn voor het natuurschoon, de oud-Hollandse steden en dorpen en de culturele monumenten en recreatieve faciliteiten nabij het parcours.