Cannondale official bike partner KNVB

Cannondale, onderdeel van Pon.Bike, is per 21 maart 2023 ‘official bike partner’ van de KNVB. Tijdens interlandweken fietsen de spelers en stafleden van het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en alle vertegenwoordigende jeugdteams op Cannondale mountainbikes als zij verblijven op de KNVB Campus in Zeist.

Sinds 2018 trainen alle Nederlandse nationale elftallen op de KNVB Campus om zich voor te bereiden op interlands of toernooien. Voor trainingen verplaatsen de teams zich per fiets vanuit het spelershotel naar de gym of de voetbalvelden. Dit oer-Hollandse tafereel is inmiddels iconisch geworden en al vele malen door nationale en internationale media vastgelegd.

Cannondale gaat de nationale elftallen voorzien van hoogwaardige mountainbikes. Het innovatieve merk staat bekend om vele revoluties binnen de fietsindustrie. Zo pionierde Cannondale met de bekende Lefty voorvork en terwijl de rest van de wereld nog vastzat aan staal, kondigde Cannondale de productie van aluminium en carbon aan. Cannondale produceert sinds 1971 high-end racefietsen en mountainbikes voor professionele atleten en teams, maar ook e-bikes, gravelbikes en stadsfietsen.

Dave Dekker, directeur commercie KNVB: “Sinds alle nationale elftallen op de KNVB Campus trainen en verblijven, is de fiets haast een onmisbaar vervoermiddel geworden. Van het spelershotel op de Campus naar de velden en voor ritjes in de omgeving. Met Cannondale hebben we een partner die fietsen van de allerhoogste kwaliteit levert. Cannondale is een grensverleggend en vooruitstrevend merk, eigenschappen die perfect aansluiten op die van de KNVB.”

Frank van Dulmen, head of sales Cannondale Europe: “Wij zijn enorm trots op de samenwerking met de KNVB. De prestaties van de KNVB-elftallen zijn een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Met deze nieuwe fietsen dragen we graag ons steentje bij aan de perfecte voorbereiding en toekomstige successen van alle bondsteams.”

Deze week maakt het Nederlands elftal in Zeist voor het eerst gebruik van de gloednieuwe oranje Cannondale mountainbikes. Het team bereidt zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (vrijdag 24 maart in Stade de France) en Gibraltar (maandag 27 maart in De Kuip).