CCC nieuwe teamsponsor voor Marianne Vos

WaowDeals, de wielerploeg van Marianne Vos, gaat verder als de vrouwenploeg van CCC, de nieuwe hoofdsponsor van de BMC-ploeg. De Nederlandse vrouwenploeg gaat een overeenkomst van drie jaar aan met het Poolse schoenen- en tassenbedrijf met een optie voor nog eens twee jaar.

"We zijn buitengewoon content met deze ontwikkeling. Deze stelt ons in staat nog verder te professionaliseren en grote sportieve ambities waar te maken”, zegt teammanager Eric van den Boom. "We krijgen een Poolse sponsor en naamgever, maar behouden onze identiteit en structuur waarmee we al vele jaren succesvol zijn in het vrouwenwielrennen. Terwijl de wortels van de ploeg in vruchtbare, Nederlandse aarde blijven zal de ploeg een internationaal karakter krijgen met een mix van toprensters en aanstormende talenten, iets waar de ploeg groot mee is geworden. Op dit moment zitten contractbesprekingen in een afrondende fase.”

CCC wordt in 2019 ook actief op het WorldTour-niveau van de mannen doordat het bedrijf de licentie heeft overgenomen van het BMC Team. "Onze ploeg wordt in feite de vrouwentak. De look and feel van beide zullen gelijk zijn. En waar mogelijk gaan we voor synergie. Hoe we maximaal van elkaar kunnen profiteren, moet zich nog uitkristalliseren. De komende tijd gaan we in gesprek met onze nieuwe collega’s om te zien wat mogelijk is.”

De switch naar CCC betekent niet dat Waowdeals definitief verdwijnt. Op dit moment wordt er gekeken hoe de samenwerking in 2019 kan blijven. Dat geldt ook voor andere partners van het team.