Charles nieuwe co-sponsor van Team Roompot

Na het afhaken van Crelan gaat Charles er voor zorgen dat de Belgisch-Nederlandse fusie met Roompot toch kan doorgaan.

‘Roompot-Charles Cycling Team’ zal volgend jaar als ProContinentaal wielerteam beginnen. Charles wordt ook de hoofdsponsor van het veldritteam Crelan-Charles.

Roompot-Crelan zou de Belgisch-Nederlandse fusieploeg in het wielerpeloton worden. Maar door het weigeren van Wout van Aert om voor het team te gaan fietsen trok Crelan zich terug. De fusie tussen de Nederlandse ploeg en het Belgische Veranda's Willems gaat door de komst van Charles, een bedrijf dat maaltijden en broodbeleg maakt, alsnog door.

"Het wederzijdse vertrouwen is na de recente ontwikkelingen intact gebleven. Roompot gelooft in jong talent en wil ook in België deze jonge talenten een kans geven. We laten al deze talenten niet vallen nu er één renner aangeeft niet voor het team te willen rijden”, aldus het persbericht van Team Roompot.

De algemene leiding van de nieuwe fusieploeg komt bij Michael Zijlaard, op dit moment al algemeen manager van Roompot-Nederlandse Loterij. "We zullen met deze stap verder groeien en meer betrokkenheid in en met België genereren”, aldus Zijlaard. "We zijn blij en trots dat we dit plan kunnen uitvoeren. Het beste van beide teams wordt samengevoegd en zal een versterkende factor zijn. Met Charles komt er een gewaardeerde en stabiele partner bij. Wij zullen verder borduren op onze sportieve identiteit, namelijk attractief en aanvallend koersen en kansen bieden aan talentvolle renners. De ontwikkeling van onze renners is steeds belangrijk geweest. We zijn trots dat er weer een aantal talenten een enorme stap hebben kunnen maken bij ons.”