Club Brugge sluit sponsordeal in bitcoin

Club Brugge heeft een nieuwe mouwpartner. BLOX, de Crypto-App van BTC-Direct zal de komende twee seizoenen het blauw-zwarte shirt sieren. Het partnership met BLOX wordt volledig in cryptomunten betaald, uniek in België en onder Champions League-clubs. PSV sloot een soortgelijke deal met Anycoin Direct.

Voorzitter Bart Verhaeghe: “Dit partnership is een heel logische stap. Club Brugge en BLOX zijn twee innovatieve bedrijven, in een wereld die bijzonder snel evolueert. Cryptomunten zullen in de toekomst een meer prominente rol spelen in onze economie, maar het brede publiek heeft er nu vaak nog geen toegang toe. De app van BLOX brengt daar verandering in. Het is dan ook heel symbolisch om zo’n vooruitstrevend partnership aan te kondigen in een historische handelsstad als Brugge, waar tijdens de Middeleeuwen het begrip van de beurs ontstaan is.”

CBO Bob Madou: “We geloven bij Club sterk in de toekomst van digitale munten. Crypto is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de financiële sector en BLOX is een betrouwbare, duurzame partij die er al bij is sinds 2013, het prille begin. Het innovatieve karakter van BLOX past perfect bij onze Club en we zijn dan ook trots om deze deal 100% in crypto te kunnen realiseren, de eerste dergelijke deal in de Belgische B2C markt. De voorbije jaren hebben we bij Club een traject naar meer klantvriendelijkheid en convenience doorgemaakt en we geloven dat digitale munten daar ook in de toekomst een rol kunnen in gaan spelen. Denk maar aan de mogelijkheid om de BLOX-App te integreren in de Fan wallet zodat bijvoorbeeld betalen met Crypto op Club mogelijk kan worden.”

Mike Hutting, CEO BLOX: “De samenwerking met Club Brugge is voor ons in meerdere opzichten bijzonder. Allereerst omdat we met CB een partij treffen die niet alleen op het veld, maar ook als organisatie hoge ogen gooit. De drang naar innovatie voelden wij heel sterk vanaf de eerste gesprekken die we hebben gevoerd. Als crypto believers van het eerste uur is het voor ons natuurlijk fantastisch om de volledige deal in bitcoin te doen. We kijken enorm uit naar onze partnership en wie weet wat we als CB en BLOX samen nog meer kunnen realiseren"

PSV sluit deal met Anycoin

Ook PSV heeft een soortgelijke deal gesloten met Anycoin Direct. De aanbieder van cryptocurrency is de komende twee seizoenen Official Partner van PSV en betaalt het volledige sponsorbedrag in Bitcoin. PSV was daarmee de eerste club in de Europese Unie die het volledige sponsorbedrag in Bitcoin laat uitbetalen.

Hoewel er meerdere buitenlandse partijen in de race waren voor het partnership, is er bewust gekozen voor een partij uit de regio. Met Anycoin Direct haalt PSV een betrouwbare en internationale partner binnen, maar wel met Brabantse roots. PSV heeft besloten om op een unieke wijze gebruik te maken van de dienst van Anycoin Direct. Het gehele sponsorbedrag wordt namelijk in Bitcoin uitbetaald. PSV is hiermee de eerste club in de EU die het sponsorbedrag op deze manier laat uitbetalen. Direct na ondertekening maakte Frans Janssen namens PSV live in het Philips Stadion een wallet aan om dit te faciliteren.

Frans Janssen, Commercieel Directeur PSV, is enthousiast over het partnership: “De mogelijkheden en de toekomst die de wereld van cryptocurrency biedt, zijn veelbelovend. Als club in het hart van de Brainport regio zijn we dan ook altijd bezig met innoveren, cryptocurrency past goed in dit plaatje.”

Ook de samenwerking met Anycoin Direct voelt vertrouwd: “Om dit partnership aan te gaan met een betrouwbare partij die voor een persoonlijke benadering kiest, is erg belangrijk voor ons als club.” Aldus Frans Janssen.

Lennert Vlemmings, COO bij Anycoin Direct: “Ik ben opgegroeid in de regio en altijd PSV’er geweest. Als technologiebedrijf uit de Brainport regio zijn we enthousiast over de samenwerking met PSV. We willen de bekendheid van crypto in Nederland verhogen en mensen op een veilige en laagdrempelige manier er kennis mee laten maken. De betaling in Bitcoin markeert de volgende stap voor de adoptie van cryptocurrency in de EU.”